Wallenbergare på ripa med gratäng på pressad potatis

Serverar: 2-4 portioner

Ingredienser

  • 300 gram kött av ripbröst (2 ripor)
  • 1 ½ tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 3 krm viltkryddor
  • 3 äggulor
  • 2 dl vispgrädde
  • Ströbröd till panering och smör till stekning
  • 4 portioner potatis
  • salt
  • peppar
  • 2 dl grädde
  • 2 dl riven ost
  • lingonsylt
  • sockerärter
  • Instruktioner

    1. Skär ripbrösten i bitar och lägg tillsammans med kryddorna, saltet och äggulorna i en matberedare och kör i ca 1 minut. Tillsätt den kalla grädden och kör ytterligare i 1-2 minuter till smeten är slät. Gör små biffar av färsen och panera med ströbrödet. Stek biffarna i en stekpanna på medelvärme i en ca 3-4 minuter på varje sida. Pressa 4 portioner kokt potatis (ca 10-12) i en ungssäker och smörad form. Salta och peppra, vispa sedan 2 dl grädde till ett skum och bred över. Strö över 2 dl nyriven ost och gratinera i ugnen under en ca 8 minuter. Servera med lingonsylt och sockerärter och något gott att dricka.
    2. Smakklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben