Werner Vögelis varma mackor
Här är ett recept från förre Operakällarchefen och hovtraktören Werner Vögeli.
Eftersom jag är både "ostoman" som beroende av varma mackor var jag tvungen att prova...Efter en lång söndagspromenad i ett gråkallt Skåne bjöd jag mig själv och min man på Werner-mackorna och det var..ja en närapå religiös upplevelse för oss båda!
Sen dess har det blivit många Werner mackor.
Ingredienser
400 gram Gruyere eller Emmenthaler -ost
4-6 msk vitt vin
4 krm paprikapulver
4 skivor vitt lantbröd i tjocka skivor
smör/matfett till stekning
4 ägg att steka
Instruktioner
- Skär/hyvla osten i tunna skivor.
- Stek 4 ägg och lägg på tallrik att vänta.
- Stek brödskivorna på ena sidan i stek/traktörpanna.
Vänd brödskivorna och lägg på osten.
- Strö över paprikapulvret och häll vinet runt bröden. Täck pannan med lock några sekunder, tills brödet absorberat vinet och blivit torrt.
- Lägg de stekta äggen på brödskivorna och servera genast, gärna med saltgurka och sallad med senapsdressing till.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Tack för att du tipsade om det här receptet. Farligt gott! Blir nog en vanlig helglyx hos oss Kram Sork