Werner Vögelis varma mackor

Serverar: 4 portioner

Här är ett recept från förre Operakällarchefen och hovtraktören Werner Vögeli. Eftersom jag är både "ostoman" som beroende av varma mackor var jag tvungen att prova...Efter en lång söndagspromenad i ett gråkallt Skåne bjöd jag mig själv och min man på Werner-mackorna och det var..ja en närapå religiös upplevelse för oss båda! Sen dess har det blivit många Werner mackor.

Ingredienser

  • 400 gram Gruyere eller Emmenthaler -ost
  • 4-6 msk vitt vin
  • 4 krm paprikapulver
  • 4 skivor vitt lantbröd i tjocka skivor
  • smör/matfett till stekning
  • 4 ägg att steka
  • Instruktioner

    1. Skär/hyvla osten i tunna skivor.
    2. Stek 4 ägg och lägg på tallrik att vänta.
    3. Stek brödskivorna på ena sidan i stek/traktörpanna. Vänd brödskivorna och lägg på osten.
    4. Strö över paprikapulvret och häll vinet runt bröden. Täck pannan med lock några sekunder, tills brödet absorberat vinet och blivit torrt.
    5. Lägg de stekta äggen på brödskivorna och servera genast, gärna med saltgurka och sallad med senapsdressing till.

    Liknande recept

    2.5
    35 min
    15
    1

    Kommentarer (1)

    Sork 30 maj 2010

    Tack för att du tipsade om det här receptet. Farligt gott! Blir nog en vanlig helglyx hos oss Kram Sork

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben