Whiskeygravad lax

Serverar: 4 portioner

Ej beprövat men det låter onekligen spännande!

Ingredienser

  • 1,2 kg lax av mittbiten
  • 3 msk rosépeppar + 1 msk till garnering
  • 1 tsk vitpeppar
  • 0,5 dl salt
  • 0,5 dl socker
  • 0,5 dl whisky
  • Instruktioner

    Ta bort ryggbenet på laxen och dela biten tvärs. Blanda kryddorna, rosépepparn ska krossas. Klappa in kryddorna i fisken. Lägg fiskbitarna med köttsidan mot varandra, tunn sida mot tjock sida. Häll whiskyn i en tät påse. Lägg fisken i påsen med whiskyn i kylen i två dygn, vänd morgon och kväll. Skär upp i tunna, vackra skivor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben