Whisky-chokladbollar med kokos

Serverar: 35-40 portioner

Tid: 20 minuter

Sockerfria! De här är riktigt goda, smakar som vanliga chokladbollar. Det blev poppis i familjen med whiskysmaken. Man ju ha dem naturella, men även med mörk rom eller konjak i.

Ingredienser

  • 8 dl havregryn
  • 250 g kesella
  • 125 g smör
  • 3 msk kallt kaffe
  • 4-6 msk whisky (efter egen smak)
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4 tsk canderel o´boy
  • 6-7 msk kakao
  • 3 dl sötningsströ
  • Garnering
  • 2 dl kokosflingor
  • Instruktioner

    1. Ta en stor bunke, häll i alla ingredienserna. Rör sedan om allt till en smidig smet. Rulla runda bollar och rulla dem i kokosen. Klara att serveras, förvara dem i kylen.
    2. Obs! Tänk på att konsistensen blir inte riktigt samma som de chokladbollarna med riktigt socker.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    king200 17 juli 2008

    jättegott

    sonny_ljung 17 juli 2008

    godismmmmmm

    Sandra-Louise 17 juli 2008

    de är underbara jag tycker de va godare än vanliga

    Evia 17 juli 2008

    Dom här fick jag smaka innan träffen började igår och dom var jättegoda. Lite annorlunda i konsistensen men dom smakar så gott så det gör inget ting. Du e duktigt på o hitta på en massa smakliga godheter.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben