Whisky-chokladbollar med kokos
Serverar: 35-40 portioner
Sockerfria!
De här är riktigt goda, smakar som vanliga chokladbollar. Det blev poppis i familjen med whiskysmaken. Man ju ha dem naturella, men även med mörk rom eller konjak i.
Ingredienser
8 dl havregryn
250 g kesella
125 g smör
3 msk kallt kaffe
4-6 msk whisky (efter egen smak)
2 tsk vaniljsocker
4 tsk canderel o´boy
6-7 msk kakao
3 dl sötningsströ
Garnering
2 dl kokosflingor
Instruktioner
- Ta en stor bunke, häll i alla ingredienserna.
Rör sedan om allt till en smidig smet. Rulla runda bollar och rulla dem i kokosen.
Klara att serveras, förvara dem i kylen.
- Obs! Tänk på att konsistensen blir inte riktigt samma som de chokladbollarna med riktigt socker.
Liknande recept
Kommentarer (4)
jättegott
godismmmmmm
de är underbara jag tycker de va godare än vanliga
Dom här fick jag smaka innan träffen började igår och dom var jättegoda. Lite annorlunda i konsistensen men dom smakar så gott så det gör inget ting. Du e duktigt på o hitta på en massa smakliga godheter.