whisky/cognac sås

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Ett recept som brukar gå hem med en kött bit

Ingredienser

  • 1 hackad gul lök
  • 1-2 msk matfett
  • Ca ½ dl whisky eller cognac
  • Ca 1 msk tomatpuré
  • En skvätt vatten
  • Ca 3 dl grädde/matlagning grädde
  • En nypa socker
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Maizena mjöl
  • Instruktioner

    Skala och hacka löken. Smält fettet i en kastrull och tillsätt löken, låt detta svettas några minuter. Tillsätt spriten och en skvätt vatten samt tomat purén låt koka 5-10 min. Sila av löken tillsätt socker och grädden låt det koka upp. Smaka av med salt och peppar. Red ev. såsen och låt den koka några minuter. Klart att servera Gott till kött och potatis Ibland hårdsteker jag färska champinjoner med salt och peppar som tillsätts innan servering.

    Liknande recept

    4.3
    1 h
    4
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben