Ingefärsglass med mörk chokladsås

Serverar: 4 portioner

Chokladsåsen passar till alla möjliga glassdesserter. Passar också jättebra till inkokt eller konserverad frukt.

Ingredienser

  • Ingefärsglass
  • 3 äggulor
  • 1 ¼ dl florsocker
  • 1 ½ msk riven färsk ingefära
  • 3 dl vispgrädde
  • Mörk chokladsås
  • 1 dl kakao
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • 1 msk smör
  • Ev 1-2 msk konjak, whisky eller rom
  • Instruktioner

    1. Vispa äggulor och socker vitt och pösigt. Rör ner ingefäran. Blanda noga.
    2. Vispa grädden för sig och blanda med äggkrämen. Frys glassen i minst 5 timmar.
    3. Rör om några gånger i början av infrysningen.
    4. Låt glassen tina något före serveringen. Skeda upp den i en serveringsskål och servera med chokladsåsen vid sidan om.
    5. Mörk chokladsås: Rör ihop kakao, strösocker och vatten i en kastrull. Låt koka upp under omrörning. Sjud tills såsen tjocknar. Ta kastrullen från värmen och vispa i smöret. Smaka ev av med lite konjak, whisky eller rom. Servera såsen varm.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    linddha 31 maj 2010

    Skulle göra chokladsåsen och gjorde allt efter anvisningarna men fick den inte att stelna. Hur gör man för att lyckas?

    Fia1976 26 september 2012

    Min favorit chokladsås. Brukar blanda ner ca 1 msk mörk rom i halva satsen, så blir det en vuxen variant och en till barnen. Även god kall. :)

    Relaterade Artiklar

    Annorluda glass
    Det är märkligt att ingefära, som har en så särpräglad smak, passar ti...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben