Whiskygravad lax

Serverar: 4 portioner

Tid: 2 dagar

ingen

Ingredienser

  • 1,2 kg lax av mittbiten
  • 3 msk rosépeppar + 1 msk till ganering
  • 1 tsk vitpeppar
  • 0,5 dl salt
  • 0,5 dl socker
  • 0.5 dl whisky
  • Instruktioner

    1. 1. Ta bort ryggbenet på laxen och dela biten tvärs
    2. 2. Blanda kryddorna, rosépepparn ska krossas. Klappa in kryddorna i fisken. Lägg fiskbitarna med köttsidan mot varandra, Tunn sida mot tjock sida. Häll whiskyn i en tät påse.
    3. 3. Lägg fisken i påsen med whiskyn i kylen i två dygn, vänd morgon och kväll.
    4. 4. Skär upp i tunna, vackra skivor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben