Whiskytryffel med rostade hasselnötter

Serverar: 50 portioner

Små läckerheter som med fördel serveras efter en god middag!

Ingredienser

  • 21/2 dl grädde
  • 2 msk glukos
  • 300 g finhackad mörk choklad
  • 2 msk rumstempererat osaltat smör
  • 3 msk whisky
  • Ca 2 dl rostade hasselnötter till garnering
  • Instruktioner

    1. Koka upp grädden tillsammans med glukosen. Häll den över den finhackade chokladen och låt stå i ca 5 minuter.
    2. Mixa ner smöret och whiskyn. Fyll tryffeln i små pappers- eller aluminiumformar.Låt stå ett par timmar.
    3. Garnera med en rostad hasselnöt på varje form.
    4. Kan förvaras i kylen.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    gersgarden 10 december 2009

    Jag är inte förtjust i whisky annars men det här var verkligen smarrigt

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben