Wienerbröd med hallon och lemoncurd
Sött möter syrligt i denna frasiga bakelse. Lemon curden räcker till fler wienerbröd än i receptet, men när du ändå gör den är det smart att passa på att göra en liten burk med festligt pålägg för andra dagar.
Ingredienser
6 frysta smördegsplattor
3 citroner
2 dl socker
50 g smör
3 ägg
1 msk majsena
Pensling
1 uppvispat ägg
Garnering
Ca 1 ½ dl hallon
Citronmeliss
Siktat florsocker
Instruktioner
- Tina smördegsbottnar på en ugnsplåt. Sätt ugnen på 225 grader.
Pressa citronsaft och blanda tillsammans med socker och smör i en kastrull. Rör ner majsena. Vispa ihop äggen och rör ner dem i vätskan.
Värm upp blandningen under omrörning tills den tjocknat men låt den inte koka. Ta kastrullen från plattan.
Bred en cirkel av lemon curd i mitten på varje botten. Vik in några cm av hörnen mot mitten, tryck till. Pensla degen med uppvispat ägg.
- Grädda mitt i ugnen i ca 8 minuter eller tills de har fått fin färg. Låt dem svalna.
- Precis före servering: Garnera med hallon och sikta florsocker över dem. Garnera med en citronmelisskvist.
Liknande recept
Kommentarer (0)