Wienerbröd med hallon och lemoncurd

Sött möter syrligt i denna frasiga bakelse. Lemon curden räcker till fler wienerbröd än i receptet, men när du ändå gör den är det smart att passa på att göra en liten burk med festligt pålägg för andra dagar.

Ingredienser

  • 6 frysta smördegsplattor
  • 3 citroner
  • 2 dl socker
  • 50 g smör
  • 3 ägg
  • 1 msk majsena
  • Pensling
  • 1 uppvispat ägg
  • Garnering
  • Ca 1 ½ dl hallon
  • Citronmeliss
  • Siktat florsocker
  • Instruktioner

    1. Tina smördegsbottnar på en ugnsplåt. Sätt ugnen på 225 grader. Pressa citronsaft och blanda tillsammans med socker och smör i en kastrull. Rör ner majsena. Vispa ihop äggen och rör ner dem i vätskan. Värm upp blandningen under omrörning tills den tjocknat men låt den inte koka. Ta kastrullen från plattan. Bred en cirkel av lemon curd i mitten på varje botten. Vik in några cm av hörnen mot mitten, tryck till. Pensla degen med uppvispat ägg.
    2. Grädda mitt i ugnen i ca 8 minuter eller tills de har fått fin färg. Låt dem svalna.
    3. Precis före servering: Garnera med hallon och sikta florsocker över dem. Garnera med en citronmelisskvist.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben