Wienerfilé med råstuvad potatis

Serverar: 4 portioner

Wien är berömt av många orsaker, inte minst för den förnämliga mat som tillagas och serveras där! Det här köttet smakar kraftigt av kummin, som ska krossas i mortel. En kalasrätt som inte hör till de dyraste, som inte är svår att laga till och som smakar gott och inte riktigt likt någon annan rätt.

Ingredienser

  • 500-600 g fläskfilé
  • Salt
  • Peppar
  • Hel kummin
  • 1 stor gul lök
  • 1 msk hackad persilja
  • Smör eller margarin
  • Råstuvad potatis
  • 6-8 råa potatisar
  • Ca 5 dl gräddmjölk
  • Salt
  • Peppar
  • 3 msk klippt dill
  • Till servering
  • Haricots verts
  • Instruktioner

    1. Gnid in köttet med en blandning av salt, peppar och krossad kummin. Lägg filén på en bit aluminiumfolie.
    2. Skala och hacka löken. Fräs den i matfettet tillsammans med persiljan. Lägg lök- och persiljeblandningen på köttet och täck med foliet. Stek i 200° ca 30 minuter. Öppna foliet de sista 10 minuterna så att köttet får färg och blir knaprigt.
    3. Skär upp filén och servera med haricots verts och råstuvad potatis.
    4. Potatis: Skala potatisarna och skär dem i tärningar. Lägg dem i en tjockbottnad kastrull och häll på så mycket gräddmjölk att det täcker. Låt potatisen koka mjuk under lock. Smaksätt med salt och peppar och strö över klippt dill vid serveringen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben