Wienerfilé med råstuvad potatis
Wien är berömt av många orsaker, inte minst för den förnämliga mat som tillagas och serveras där! Det här köttet smakar kraftigt av kummin, som ska krossas i mortel. En kalasrätt som inte hör till de dyraste, som inte är svår att laga till och som smakar gott och inte riktigt likt någon annan rätt.
Ingredienser
500-600 g fläskfilé
Salt
Peppar
Hel kummin
1 stor gul lök
1 msk hackad persilja
Smör eller margarin
Råstuvad potatis
6-8 råa potatisar
Ca 5 dl gräddmjölk
Salt
Peppar
3 msk klippt dill
Till servering
Haricots verts
Instruktioner
- Gnid in köttet med en blandning av salt, peppar och krossad kummin. Lägg filén på en bit aluminiumfolie.
- Skala och hacka löken. Fräs den i matfettet tillsammans med persiljan. Lägg lök- och persiljeblandningen på köttet och täck med foliet. Stek i 200° ca 30 minuter. Öppna foliet de sista 10 minuterna så att köttet får färg och blir knaprigt.
- Skär upp filén och servera med haricots verts och råstuvad potatis.
- Potatis: Skala potatisarna och skär dem i tärningar. Lägg dem i en tjockbottnad kastrull och häll på så mycket gräddmjölk att det täcker. Låt potatisen koka mjuk under lock. Smaksätt med salt och peppar och strö över klippt dill vid serveringen.
Liknande recept
Kommentarer (0)