Wienerkotletter med gräddstuvade kantareller

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Piffig köttfärsrätt. Går bra med torkad svamp i stället för burk.

Ingredienser

  • 400 g kalvfärs
  • 2 kokta mosade potatisar
  • 1 ägg
  • 1 dl vatten och 1 dl grädde
  • 2 msk hackad persilja
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Till panering och stekning
  • Ägg
  • Skorpmjöl och matfett
  • Svampstuvning
  • 1 burk kantareller (200 g) eller 1½ dl torkad svamp som blötlägges någon minut
  • 1 msk matfett
  • 3 dl tjock grädde
  • Salt
  • Peppar
  • Soya, lite
  • 1 msk sherry
  • Instruktioner

    1. Fräs svampen i fett tills fuktigheten kokat in. Späd med grädden litet i taget och låt stuvningen koka ihop. Smaka av noga.
    2. Blanda samman färsen och forma den till 8 -10 kotletter. Panera dem i uppvispat ägg och skorpmjöl och stek dem vackert bruna i matfett. Låt dem eftersteka några minuter under lock på svag värme. Lägg upp kotletterna på varmt fat och slå svampstuvningen över.
    3. Servera med smörfrästa purjoringar och morotsstrimlor i en dekorativ krans kring köttet. Servera till kokt eller stekt kulpotatis eller kokt ris. Strö över persilja.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Claes5 24 april 2010

    Toppen en riktigt god maträtt, uppskattad av alla.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben