Wienerstänger med äppelmos

Serverar: 50 portioner

Det går snabbt att göra många småkakor eftersom degen gräddas i längder och skärs i bitar efter gräddningen.

Ingredienser

  • 250 g smör
  • 1½ dl strösocker
  • 2 ägg
  • 7 dl vetemjöl
  • 3 krm hjorthornsalt
  • Fyllning
  • 2 dl äppelmos
  • 2 tsk mald kanel
  • Glasyr
  • 2 dl florsocker
  • 2 msk vatten
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Rör smör och socker luftigt. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda mjöl och hjorthornsalt och rör ner i smeten.
    2. Dela degen i fyra längder. Rulla ut och lägg dem på plåt med bakplåtspapper.
    3. Gör en fördjupning i längderna och fyll med en sträng äppelmos. Pudra över kanel och grädda mitt i ugnen ca 12 minuter.
    4. Rör ihop glasyren och bred den över äppelmoset på de varma längderna. Skär längderna på snedden i ca 3 cm breda bitar innan de hunnit kallna.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    nicoleedlund 18 september 2008

    jättegoda väldigt fina! superlätta att göra!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben