Wilhelminas våfflor

Räcker till ca 10 laggar. Servera så nygräddade som möjligt med socker, sylt el bär och vispad grädde (el varför inte glass)

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 1 1/2 dl iskallt vatten
  • 1 uppvispat ägg
  • 1/2 dl smält margarin
  • 3 dl tjock grädde
  • Instruktioner

    Blanda mjöl,salt och bakpulver. Tillsätt vattnet, det uppvispade ägget och det smälta avsvalnade margarinet. Vispa grädden till hårt skum och rör ner den i smeten. Hetta upp våffeljärnet och smörj det till första laggen. Grädda våfflorna och lägg efterhand som de är färdiga upp de på galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    moni63 27 mars 2009

    De här våfflorna tyckte barnen var jättegoda. Jag använde mellangrädde för att använda lite färre kalorier!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben