Wokad kotlett

Serverar: 4 portioner

Lite annorlunda sätt att tillaga fläskkotlett, men gott är det!

Ingredienser

  • 600 g urbenad kotlettrad
  • ½ spetskålshuvud eller 300 g vitkål
  • 3 vitlöksklyftor
  • ½ gul lök
  • 1 gul paprika
  • Matolja till stekning
  • 1 dl kokosmjölk
  • 3 dl kycklingbuljong
  • Rivet skal och saft från 1 lime
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Strimla köttet. Skär grönsakerna i mindre bitar.
    2. Hetta upp lite olja i en wok eller stekpanna. Salta och peppra köttet och stek det runtom tills det får fin färg. Ta upp köttet ur pannan och lägg ner grönsakerna. Låt grönsakerna fräsa i några minuter.
    3. Häll upp kokosmjölken och buljongen. Låt koka 5-7 minuter. Smaksätt med limeskal och saft. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt köttet, garnera med färska basilikablad och servera med kokt jasminris.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Molgan 5 augusti 2008

    Hej Queenie. Tack för ditt recept. Det blev gott och vi var väldigt nöjda och belåtna efter maten, Fast jag hade i lite grönsaksbuljong. Ändrade riset till Spagetti.

    Relaterade Artiklar

    Lax, lax, lax
    Vi är bortskämda med lax här i Sverige och är nästan trötta på den und...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben