Lite annorlunda sätt att tillaga fläskkotlett, men gott är det!
Ingredienser
600 g urbenad kotlettrad
½ spetskålshuvud eller 300 g vitkål
3 vitlöksklyftor
½ gul lök
1 gul paprika
Matolja till stekning
1 dl kokosmjölk
3 dl kycklingbuljong
Rivet skal och saft från 1 lime
Salt
Peppar
Instruktioner
- Strimla köttet. Skär grönsakerna i mindre bitar.
- Hetta upp lite olja i en wok eller stekpanna. Salta och peppra köttet och stek det runtom tills det får fin färg. Ta upp köttet ur pannan och lägg ner grönsakerna. Låt grönsakerna fräsa i några minuter.
- Häll upp kokosmjölken och buljongen. Låt koka 5-7 minuter. Smaksätt med limeskal och saft. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt köttet, garnera med färska basilikablad och servera med kokt jasminris.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Relaterade Artiklar
Lax, lax, lax
Vi är bortskämda med lax här i Sverige och är nästan trötta på den und...
Hej Queenie. Tack för ditt recept. Det blev gott och vi var väldigt nöjda och belåtna efter maten, Fast jag hade i lite grönsaksbuljong. Ändrade riset till Spagetti.