Wokad kyckling a la thai

Serverar: 6 portioner

Tid: 20 minuter

Enkel, god rätt som är lätt att variera i styrka.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer, skurna i bitar
  • Olivolja till wokning
  • 1 påse wokgrönsaker
  • 1 paprika
  • 4-5 vitlöksklyftor
  • 4-5 tsk röd currypasta
  • 2 burkar cocosmjölk
  • Ca 3 msk oystersauce
  • Soya
  • Salt
  • Peppar
  • Färska hackade örter
  • Instruktioner

    1. Salta och peppra kycklingbitarna och woka dem i pressad vitlök. Lägg i wokgrönsakerna (gärna med vattenkastanjer och minimajs) och krydda med currypastan, oystersaucen och fyll upp med cocosmjölken.
    2. Smaksätt med äkta soya, salt, peppar och färska hackade örter.
    3. Servera med jasmineris.
    4. Om det är till bjudning fungerar ett lite starkare öl med beska till det här :-)

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    kinna_69 31 januari 2009

    Väldigt gott gick hem hos alla i familjen kommer göra det igen.

    speedfreak 12 februari 2009

    Gjorde en variant på denna idag.. mitt första försök på thai-inspirerad mat. Hade ingen paprika hemma, bytte ut oystersauce mot fisksås. La till en halv tunt skivad gul lök, lite hackad spansk grön peppar och strödde lite hot ground chili köpt i thailand (väldigt stark..) Blev riktigt gott faktiskt :) så tackar för receptet som blev till grund för min lagning idag :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben