Wokad kyckling med nudlar och ingefära

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

En god wok som är enkel att göra

Ingredienser

  • 3 kycklingfiléer
  • nudlar
  • 1/2 zucchini
  • 1 röd paprika
  • 1 spansk peppar
  • 1 stor purjolök
  • 1 rödlök
  • 1 burk vattenkastanjer
  • 1 msk sesamfrö
  • 2 tsk mald koriander
  • 2 tsk curry
  • 2 dl vatten
  • oyster sauce
  • 2 msk sweet chili
  • sesamolja
  • 1/2 msk riven ingefära
  • Instruktioner

    skär kycklingen i strimlor. lägg nudlarna i kallt vatten. låt dem ligga tills de är mjuka vilket bör ta ca 15 minuter (varierar mellan olika nudlar). skala zucchinin och skär i tärningar. skär ner paprikan, pepparn, purjolöken och rödlöken i mindre bitar. låt en wokpanna eller stekpanna bli riktigt varm på spisen. bryn sesamfröna, koriandern och curryn i olivolja. lägg i kycklingstrimlorna och bryn dem i ett par minuter. lägg därefter i alla grönsakerna, utom vattenkastanjerna, och bryn dem en aning. häll i vattnet, smaksätt med oystersåsen, sweet chilin, sesamoljan och den rivna ingefäran. låt woken puttra en liten stund. lägg i vattenkastanjerna och nudlarna. rör runt och smaka av med ytterligare oystersås om så önskas. låt det hela bli varmt i pannan innan servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben