Wokade grönsaker i sötsur sås

Serverar: 3-4 portioner

Vegetarisk och supergod.

Ingredienser

  • 1-2 morötter
  • 1 klyfta vitkål
  • 250 g haricots verts
  • 1 purjolök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 msk sesamolja
  • 1 liten burk (234 g) ananas i juice
  • 1/2 gurka
  • 3 msk soja
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 msk malen ingefära
  • 0,5-1 krm cayennpeppar
  • Instruktioner

    1. Skala och strimla moroten. Strimla vitkålen. Snitta, skölj och strimla purjolöken. Skiva vitlöksklyftorna.
    2. Fräs morot och vitkål några minuter i oljan. Lägg i bönorna, purjon och vitlöken.
    3. Skär anansen. Strimla gurkan. Blanda ananasspadet med soja, potatismjöl, ingefära och cayenn.
    4. Blanda ned ananas och gurka i fräset. Häll på ananassåsen och låt såsen få ett uppkok.
    5. Servera med ris, gärna råris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Indonesisk matlagning
    Indonesier är förtjusta i maträtter med kycklig, höns, gris, ris och r...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben