Yoghurt med gurka och mynta

Serverar: 4 portioner

Tid: 5 minuter

Detta är en indiskt tillbehör som passar till de flesta rätter. Svalkande och god. Egentligen heter den Kheere ka raita.

Ingredienser

  • 6 dl naturell yoghurt
  • ca 15 cm gurka
  • 1 knippa eller kruka färsk mynta
  • 2 tomater
  • ½ tsk rostade och malda spiskumminfrön
  • 1 krm röd chilipeppar
  • 1 tsk salt eller efter smak
  • Instruktioner

    Skär gurkan i stavar. Hacka myntabladen till 2 msk. Skär tomaterna grovt. Vispa yoghurten lätt till slät och krämig. Blanda i övriga ingredienser. Täck över och ställ in i kylskåpet en stund för att få fram smakerna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Dagens ört - mynta
    Mynta är en vietnamesisk krydda som förekommer i en rad olika variante...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben