Varför inte en hemlagade vaniljyoghurtglass till påsk? Min uppdaterade variant med Toblerone i karamellen fixar du med en vanlig hederlig elvisp.
Ingredienser
1 dl grädde
1 msk vaniljsocker
1 dl strösocker
4 dl turkisk yoghurt
1 dl crème fraiche
1 msk honung eller lönnsirap
250 gram osockrade hjortron
1 msk smör
½ dl mörkt socker
50 gram Toblerone
Instruktioner
Vispa grädden tjock vaniljsocker och strösocker.
Vispa ned turkisk yoghurt, crème fraiche och honung eller lönnsirap i grädden.
Häll upp glassmeten i fyra plastmuggar. Låt glassen stå i frysen i minst 1 ½ timme.
Låt glassen tina medan du fräser osockrade hjortron i smör och mörkt socker.
Bryt ner 3 bitar Toblerone i hjortronkaramellen. Hjortronen är klara när sockret och chokladen kokat ihop till en tjock karamell. Låt svalna.
Kläm ut vaniljyoghurtglassen ur plastmuggarna. Skär bort kanterna på varje sida av glassen så du får en fyrkantig bit.
Servera i mitten på en stor tallrik med den ljumna chokladhjortronkaramellen ovanpå.
Glad påsk.