Yoghurtglass med maräng och bär

Serverar: 5 portioner

En färgglad och god dessert tillagad av bär, lätt vaniljyoghurt och honung. Toppad med maräng.

Ingredienser

  • 300 g frysta bär tex. hallon, blåbär och lite extra att fördela botten på glasen
  • 2 dl avrunnen lätt vaniljyoghurt
  • 3 msk flytande honung
  • 3 äggvitor
  • 3/4 dl socker
  • Instruktioner

    1. Börja med att mixa de frysta bären med avrunnen vaniljyoghurt och honung. Ställ in i frysen under tiden du förbereder marängen.
    2. Sätt ugnen på grill. Vispa äggvitor till hårt fast skum, tillsätt sockret lite i taget.
    3. Fördela bär i botten på 5 höga glas. Skeda i glassen och avsluta med att skeda eller spritsa marängsmet på toppen.
    4. Ställ glasen på en plåt och sätt in dem i den varma ugnen. Glasen ska bara stå i ugnen tills marängen har fått ljusbrun färg, det tar högst ett par minuter.
    5. Obs! Ha ugnsluckan öppen hela tiden.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben