Yoghurtkaka med hallon

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

God efterrätt för dig som vill hålla blodsockret på en jämn nivå och äta mat med lågt GI. Enkelt recept som går snabbt att göra.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 3 msk fruktsocker eller ½ dl flytande honung
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 dl turkisk yoghurt
  • ½ krm salt
  • 2 msk vetemjöl
  • Garnering
  • ca 200 g hallon och / eller blåbär
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker. Rör ner vaniljsocker, yoghurt, salt och vetemjöl till en jämn smet.
    2. Häll i en mindre ugnsform. Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 25 minuter.
    3. Låt kakan svalna ca 5 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben