Yoghurtkaka med vallmofrön
Serverar: 12-16 portioner
En mäktig kaka med lite annorlunda smak av vallmofrön. Det är gott att bara bre lite smör eller färskost på kakan också, men hoppa då över toppingen.
Ingredienser
2 ½ dl socker
3 ägg
3/4 dl neutral olja
1 ½ dl yoghurt
1 tsk citronsaft
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
25 g vallmofrön
Topping
75 g vit choklad
½ dl vispgrädde
Garnering
Blåbär
Hallon
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa ihop socker, ägg, olja, yoghurt och citronsaft. Blanda de torra ingredienserna. Vänd ner äggsmeten i mjölblandningen och rör ihop till en smidig smet.
- Häll smeten i en smörad och bröad 1½ liter form. Grädda kakan mitt i ugnen i 35-40 minuter.
Låt den svalna i formen ca 10 minuter och därefter kallna helt på galler.
- Smält chokladen tillsammans med grädden över vattenbad. Låt blandningen svalna något.
- Ringla chokladen över kakan och dekorera med färska bär.
Liknande recept
Kommentarer (0)