Yoghurtkaka med vallmofrön

Serverar: 12-16 portioner

En mäktig kaka med lite annorlunda smak av vallmofrön. Det är gott att bara bre lite smör eller färskost på kakan också, men hoppa då över toppingen.

Ingredienser

  • 2 ½ dl socker
  • 3 ägg
  • 3/4 dl neutral olja
  • 1 ½ dl yoghurt
  • 1 tsk citronsaft
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 25 g vallmofrön
  • Topping
  • 75 g vit choklad
  • ½ dl vispgrädde
  • Garnering
  • Blåbär
  • Hallon
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Vispa ihop socker, ägg, olja, yoghurt och citronsaft. Blanda de torra ingredienserna. Vänd ner äggsmeten i mjölblandningen och rör ihop till en smidig smet.
    3. Häll smeten i en smörad och bröad 1½ liter form. Grädda kakan mitt i ugnen i 35-40 minuter. Låt den svalna i formen ca 10 minuter och därefter kallna helt på galler.
    4. Smält chokladen tillsammans med grädden över vattenbad. Låt blandningen svalna något.
    5. Ringla chokladen över kakan och dekorera med färska bär.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben