Yoghurtmousse med färska bär och nöt- och frösmul

Serverar: 4 portioner

Sött, syrligt och knaprigt i en festlig, fluffig dessert!

Ingredienser

  • 4 dl turkisk yoghurt
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 tsk äkta vaniljpulver (eller 1 vaniljstång)
  • Finrivet skal av 1 citron
  • 1 dl florsocker
  • Nöt- och frösmul
  • 100 g kallt smör
  • ¾ dl socker
  • 1 ¼ dl vetemjöl
  • 1 ½ dl havregryn
  • 1 dl blandade nötter och frön ( t ex Vallmofrön, kokos, solrosfrön, mandel, hasselnötter och valnötter)
  • 1 krm salt
  • Servering
  • 2 dl blandade bär
  • Instruktioner

    1. Rör yoghurten slät. Blanda den med grädde, vanilj, rivet citronskal och florsocker. Vispa till en mousse. Ställ kallt.
    2. Tärna smöret. Blanda det med socker och mjöl tills det blivit smuligt. Tillsätt havregryn, frön och nötter. Fördela på en plåt med bakplåtspapper och baka i 200 grader i 15 minuter eller tills det fått färg. Rör om efter halva tiden. Låt svalna.
    3. Fördela bären i glas eller burkar. Skeda över moussen och strö över nöt- och frösmul.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben