Yoghurtpannacotta med hjortron och crumble

Serverar: 4 portioner

Len och frisk pannacotta på en söt/syrlig hjortronkompott och med ett knaprigt crumble på toppen blir en perfekt dessert att bjuda på. 3 goda smakkombinationer i 1!

Ingredienser

  • 100 g hjortron
  • 1 msk socker
  • ½ tsk vaniljsocker
  • 1 dl vispgrädde
  • ½ dl gelésocker multi
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • Crumble
  • 25 g mandelspån
  • 25 g smör
  • ¾ dl vetemjöl
  • 2 msk farinsocker
  • 1 krm flingsalt
  • Instruktioner

    1. Blanda hjortron, socker och vaniljsocker i en kastrull. Låt koka upp under omrörning så att sockret löses upp. Fördela hjortronen i 4 glas.
    2. Blanda grädde och socker i en kastrull. Låt koka upp och sjud under omrörning ca 30 sekunder. Ta kastrullen åt sidan och tillsätt yoghurten. Mixa blandningen slät med en mixerstav. Häll blandningen över hjortronen i glasen och ställ i kylen ca 6 timmar för att stelna.
    3. Sätt ugnen på 225 grader.
    4. Blanda ihop mandel, smör, mjöl, socker och salt med fingrarna. Smula ut blandningen på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 5-7 minuter, tills blandningen fått en fin färg. Rör om någon gång under tiden. Låt kallna.
    5. Fördela crumble över pannacottan och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben