Len och frisk pannacotta på en söt/syrlig hjortronkompott och med ett knaprigt crumble på toppen blir en perfekt dessert att bjuda på.
3 goda smakkombinationer i 1!
Ingredienser
100 g hjortron
1 msk socker
½ tsk vaniljsocker
1 dl vispgrädde
½ dl gelésocker multi
2 dl turkisk yoghurt
Crumble
25 g mandelspån
25 g smör
¾ dl vetemjöl
2 msk farinsocker
1 krm flingsalt
Instruktioner
Blanda hjortron, socker och vaniljsocker i en kastrull. Låt koka upp under omrörning så att sockret löses upp. Fördela hjortronen i 4 glas.
Blanda grädde och socker i en kastrull. Låt koka upp och sjud under omrörning ca 30 sekunder. Ta kastrullen åt sidan och tillsätt yoghurten. Mixa blandningen slät med en mixerstav. Häll blandningen över hjortronen i glasen och ställ i kylen ca 6 timmar för att stelna.
Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda ihop mandel, smör, mjöl, socker och salt med fingrarna. Smula ut blandningen på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 5-7 minuter, tills blandningen fått en fin färg. Rör om någon gång under tiden. Låt kallna.