Yoghurtpannacotta med vanilj och citron

Serverar: 4 portioner

Len pudding med god syrlig smak passar till de flesta frukter och bär.

Ingredienser

  • 2 gelatinblad
  • 1 dl mellangrädde
  • 1/2 vaniljstång
  • Finrivet skal av en liten citron
  • 4 msk strösocker
  • 3 dl turkisk yoghurt
  • Tillbehör
  • 200 g hallon
  • 2 nektariner
  • Instruktioner

    1. Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten 5 minuter.
    2. Koka upp grädden med en halverad och urskrapad vaniljstång samt finrivet citronskal.
    3. Ta upp gelatinbladet och låt det smälta i grädden. Tillsätt sockret och låt svalna.
    4. Vispa ner yoghurten och häll upp i glas eller portionsformar. Låt stelna i kyl några timmar.
    5. Garnera med hallon och nektariner.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben