Yoghurtsill med vitlök,chili och basilika

Leila Lindholm gör en krämig, fräsch och lite annorlunda sill till julbordet.

Ingredienser

  • 3 pkt 5–minuterssill (à 420 g)
  • 2 msk sweet chilisås
  • 1 kruka basilika
  • ½ vitlöksklyfta
  • 4 dl grekisk yoghurt
  • 1 citron, rivet skal
  • 2 msk olivolja
  • Flingsalt
  • Svartpeppar från kvarn
  • Instruktioner

    Häll av sillen och låt all vätska droppa bort. Blanda sweet chilisås, hackad basilika, riven vitlök, yoghurt, rivet citronskal, olivolja och krydda med flingsalt och svartpeppar. Skiva sillen i bitar och blanda den med såsen. Fyll en sillburk eller sillkrus och låt med fördel sillen stå 1–2 dagar. Om man vill kan sillen ätas direkt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben