Yoghurtsoppa med bulgur och mynta.

Serverar: 4 portioner

En enkel och mättande soppa som lägger sig som bomull i magen en dag när man är frusen och trött. Den doftar ljuvligt av mynta och bulgur är en fiberrik kolhydratkälla.

Ingredienser

  • 1 stor gul lök
  • 1-2 msk olja
  • 1 liter hönsbuljong
  • 2 dl bulgur
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 2 tsk torkad mynta
  • 2 msk hackad färsk mynta
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 msk vetemjöl
  • 3-4 msk hackad bladpersilja
  • Kryddörter
  • Instruktioner

    1. Skala och finhacka löken och fräs den glansig i oljan i en kastrull. Häll på buljong och bulgur och krydda med salt, peppar och myntan. Sjud soppan på svag värme tills vetet är mjukt, ca 15 minuter.
    2. Vispa ihop yoghurten med vetemjöl och vispa ner det i soppan tillsammans med hackad persilja. Värm till strax under kokpunkten.
    3. Häll upp i skålar och servera soppan överströdd med hackade kryddörter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben