En enkel och mättande soppa som lägger sig som bomull i magen en dag när man är frusen och trött.
Den doftar ljuvligt av mynta och bulgur är en fiberrik kolhydratkälla.
Ingredienser
1 stor gul lök
1-2 msk olja
1 liter hönsbuljong
2 dl bulgur
Salt
Svartpeppar
2 tsk torkad mynta
2 msk hackad färsk mynta
2 dl matyoghurt
1 msk vetemjöl
3-4 msk hackad bladpersilja
Kryddörter
Instruktioner
Skala och finhacka löken och fräs den glansig i oljan i en kastrull. Häll på buljong och bulgur och krydda med salt, peppar och myntan. Sjud soppan på svag värme tills vetet är mjukt, ca 15 minuter.
Vispa ihop yoghurten med vetemjöl och vispa ner det i soppan tillsammans med hackad persilja. Värm till strax under kokpunkten.
Häll upp i skålar och servera soppan överströdd med hackade kryddörter.