Youghurtglass med chokladsås

Serverar: 4 portioner

Youghurtglass med varm chokladsås - en god och uppskattad dessert!

Ingredienser

  • 3 dl youghurt
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 1 nypa salt
  • Rivet apelsinskal av en halv apelsin
  • 2 msk färskpressad apelsinsaft
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk vaniljsocker
  • Sås
  • 200 g blockchoklad
  • 2 dl mjölk
  • 1 tsk kakao
  • 1 tsk nescafé
  • Garnering
  • Mandelspån
  • Instruktioner

    1. Blanda youghurt och mjöl i en kastrull, blanda väl. Rör ner socker, salt, apelsinskal och apelsinsaft. Sätt kastrullen på medelvärme och låt koka upp under omrörning tills blandningen tjocknar.
    2. Häll över blandningen i en skål och låt svalna. Vispa grädden tillsammans med vaniljsocker och vänd ner i youghurtblandningen. Ställ in i frysen 1½ timma och rör sedan om i den halvfrysta smeten så att den blir smidig.
    3. Bryt chokladen till såsen i bitar och lägg dem i en kastrull. Blanda mjölk, kakao och kaffepulver och häll över chokladen. Värm upp alltsammans på medelvärme och under omrörning tills all choklad har smält.
    4. Portionera upp glassen i glas och häll på den varma chokladsåsen eller servera den bredvid. Garnera med mandelspån.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    moni63 6 augusti 2010

    Jag har 3%-ig youghurt hemma. Går den att använda till glassen eller ska det vara 10%-ig?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben