Fick receptet av en väninna för många år sedan.
Du kan servera den som huvudrätt med färskpotatis vid midsommar, som en del på julbordet, som fyllning i en bakad potatis eller varför inte på nattmackan.
Klarar sig i ett par dygn i kylskåpet och blir då bara godare och godare
Ingredienser
2 dl majonnäs
1 dl grädde
½ dl inläggningslag
3/4 dl mildrökt kaviar (t ex Kalles)
½ tsk citronpeppar
1,5-2 tsk socker
15-20 droppar Worcestershiresås
2 knippor dill
1 purjolök
1 rödlök
Svartpeppar
4-6 urlakade sillar
Instruktioner
- Blanda majonnäs, grädde, inläggningslag, kaviar och tillsätt sedan citronpeppar, socker och Worcestershiresås.
- Hacka dill och rödlök och skär purjolöken i tunna strimlor och blanda ner i marinaden. Smaka av med svartpeppar.
- Skär sillen i lagom stora munsbitar och lägg i marinaden och rör om. Låt stå över natten.
Liknande recept
Kommentarer (0)