Yvonnes kaloririka sill

Fick receptet av en väninna för många år sedan. Du kan servera den som huvudrätt med färskpotatis vid midsommar, som en del på julbordet, som fyllning i en bakad potatis eller varför inte på nattmackan. Klarar sig i ett par dygn i kylskåpet och blir då bara godare och godare

Ingredienser

  • 2 dl majonnäs
  • 1 dl grädde
  • ½ dl inläggningslag
  • 3/4 dl mildrökt kaviar (t ex Kalles)
  • ½ tsk citronpeppar
  • 1,5-2 tsk socker
  • 15-20 droppar Worcestershiresås
  • 2 knippor dill
  • 1 purjolök
  • 1 rödlök
  • Svartpeppar
  • 4-6 urlakade sillar
  • Instruktioner

    1. Blanda majonnäs, grädde, inläggningslag, kaviar och tillsätt sedan citronpeppar, socker och Worcestershiresås.
    2. Hacka dill och rödlök och skär purjolöken i tunna strimlor och blanda ner i marinaden. Smaka av med svartpeppar.
    3. Skär sillen i lagom stora munsbitar och lägg i marinaden och rör om. Låt stå över natten.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben