Zabaglione med färska bär och biscotti

Serverar: 4 portioner

Zabaglione, sabayon, zabaione eller zabajone är en italiensk dessert gjord av äggulor, socker och söt likör (oftast Marsalavin), och ibland grädde eller hela ägg. Det är en väldigt lätt kräm, som har vispats för att innehålla mycket luft. Zabaglione serveras traditionellt med färska fikon. Det är även en populär rätt i Argentina, där den kallas sambayón.

Ingredienser

  • 4 äggulor
  • 50 g strösocker
  • 125 ml marsala vin
  • Biscotti
  • Färska bär
  • Instruktioner

    1. Lägg ingredienserna i en värmetålig skål. Ställ skålen i vattenbad i en kastrull.
    2. Vispa under uppvärmning tills det är tjockt och blir spår av vispen.
    3. Ta försiktigt bort skålen från kastrullen och vispa i en minut.
    4. Servera genast med biscotti, bär eller frukt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben