Zabaione freddo

Serverar: 4 portioner

Zabaione lagas traditionellt utan vispgrädde och serveras nyvispad och varm. Genom att tillsätta grädde i såsen kan den förberedas och serveras kall till färska bär eller fruktsallad. Stor risk att smaklökar hamnade i himmelsriket av denna sås.

Ingredienser

  • 4 dl färska bär eller frukt
  • 1 dl Arlaköket vispgrädde
  • 4 st äggulor
  • 4 msk marsalavin, söt sherry eller apelsinjuice
  • 1 dl strösocker
  • Instruktioner

    1. Blanda äggulor, socker och vin i en kastrull. Värm försiktigt på svag värme under vispning tills såsen blir tjock och skummig. Låt såsen kallna.
    2. Vispa grädden och vispa ner den i såsen.
    3. Servera såsen i portionsskålar med färska bär eller frukt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben