Zabaionegratinerade rabarberstjälkar och äppelklyftor

Serverar: 4 portioner

Imponera gästerna med att avsluta middagen med denna efterrätt. Goda smaker för ett festligt tillfälle! Ger 3,5 per portioner

Ingredienser

  • 200 g rabarber
  • 1 st äpple
  • 1 msk margarin flytande max 80%
  • 1 dl råsocker
  • 1 krm kanel
  • 2 st äggula
  • 1 msk socker
  • 1 dl vin vitt torrt
  • Instruktioner

    1. Skölj och skala rabarber och äpple. Skär rabarber i grova bitar och äpplet i klyftor.
    2. Fräs frukten i margarinet, strö över råsocker och kanel. Vänd runt frukten i pannan tills den mjuknat något.
    3. Vispa äggulor, socker och vin fluffigt på svag värme eller i vattenbad.
    4. Lägg frukten i fyra stora ugnsfasta glas eller en stor form.
    5. Ringla över zabaione, gratinera i ugn 250 grader ett par minuter.
    6. Garnera med citronmeliss.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben