Frusen Zabaione

Serverar: 6 portioner

Ingredienser

  • 5 äggulor
  • 1 1/4 dl socker
  • 1 dl halvsöt sherry
  • 2 msk Barcardi-rom
  • pressad citronsaft och rivet skal av 1/2 citron
  • 2 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    Vispa äggulor och socker ljust och pösigt i en skål. Tillsätt sherry.Ställ skålen i en kastrull med kokande vatten. Vispa i skålen tills krämen tjocknat, ca 20 minuter. Tag upp skålen och rör ner rom, citronskal och citronsaft. Låt krämen kallna. Vispa i den då och då under tiden. Vispa grädden och vänd ner den i äggsmeten. Häll smeten i vattensköljd form och ställ den i frysen minst 4?6 timmar.Tag fram glassen ca 10 minuter innan den ska serveras. Stjälp upp den och garnera med frukt och bär.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben