Zoofes Risgrynsgröt

Serverar: 10 portioner

Tid: 1 timme

Den blev jättegod! Fick lite tips av familjen, och kokade ihop min egen gröt.

Ingredienser

  • 4 dl grötris
  • 1 ½ tsk salt
  • 8 dl mjölk ,3%
  • 7 dl vispgrädde
  • 2 kanelstänger
  • mörk sirap
  • Instruktioner

    Mät upp ris salt och vatten enligt proportionerna på rispaketet. Lägg i kanelstängerna redan nu. Koka upp och rör om. Koka i ca 10 min. på svag värme utan att röra om. Tillsätt mjölken, grädden, och en kladd mörk sirap. Rör om och koka upp igen. Låt svälla under lock på svag värme i ca 40 min. Rör om ibland. Om gröten är för rinnig, låt svälla lite längre. Om den är för tjock, tillsätt mer mjölk.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    dalatjej35 12 januari 2009

    Jättegod och kommer bli ett ganska ofta tillagat smaskis här hemma :)

    zoofe 12 januari 2009

    Tack, va kul att du gillade den :) Jag tror faktiskt själv att jag kommer att laga till den även när det inte är jul :P

    radiohead 19 november 2010

    VILKEN GRÖT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Helt UNDERBAR...................Alla här hemma åt som besatta, men jag slängde i lite strösocker också. Tack för detta recept!!!!!!!!!!

    zoofe 20 november 2010

    Åh, tack Radiohead! Va kul att den blev uppskattad!! Nu blev jag själv helt sugen, så det blir nog gröt i kväll ;) Tusen tack för det fina betyget! :D

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben