Zucchini- och chokladkaka

Ibland är det en kamp att få i barn grönsaker, så man får ta till sina egna knep. Förutom att zucchini tillför lite "nyttigheter" blir kakan också otroligt saftig.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl rapsolja
  • 3 dl socker
  • 5 dl riven grön zucchini, ca 2 medelstora zucchini
  • 3 dl vetemjöl
  • ½ tsk bikarbonat
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 msk kakao
  • 2 dl grovhackade pistagenötter
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en avlång bakform eller hålform.
    2. Vispa ägg, olja och socker poröst. Rör i zucchini. Blanda de torra ingredienserna, rör ihop med smeten och tillsätt pistagenötterna.
    3. Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i 45 minuter. Kakan är färdig när den släpper från kanten och en provsticka är torr.
    4. Låt kakan svalna något i formen, stjälp sedan upp den på ett galler och låt kallna under formen.

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    12
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben