Zucchini- och chokladkaka
Ibland är det en kamp att få i barn grönsaker, så man får ta till sina egna knep. Förutom att zucchini tillför lite "nyttigheter" blir kakan också otroligt saftig.
Ingredienser
2 ägg
2 dl rapsolja
3 dl socker
5 dl riven grön zucchini, ca 2 medelstora zucchini
3 dl vetemjöl
½ tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
2 dl grovhackade pistagenötter
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en avlång bakform eller hålform.
- Vispa ägg, olja och socker poröst. Rör i zucchini.
Blanda de torra ingredienserna, rör ihop med smeten och tillsätt pistagenötterna.
- Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i 45 minuter. Kakan är färdig när den släpper från kanten och en provsticka är torr.
- Låt kakan svalna något i formen, stjälp sedan upp den på ett galler och låt kallna under formen.
Liknande recept
Kommentarer (0)