Zucchinipaj med fetaost

Serverar: 8 portioner

Underbart god paj som smälter i munnen

Ingredienser

  • 4 dl mjöl
  • 150 g smör
  • 1/2 tsk salt
  • 1 äggula
  • 1 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 4 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 1 1/2 dl kesella
  • 1 zucchini
  • 1 shalottenlök
  • 1 morot
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 dl riven ost, typ grevé
  • 125 g fetaost
  • ca 1 dl hackad dill
  • 2 tsk oregano
  • vispat ägg till pensling
  • Instruktioner

    1. 1. Sätt ugnen på 200g
    2. 2. Pajdeg: Hacka ihop mjöl, smör och salt till en smulig massa. Knåda snabbt ihop till en deg med äggula och vatten. Ta undan drygt 1/3 av degen till lock. Tryck resten i en 24 cm form med löstagbarkant. Låt degen gå högt upp på kanterna.
    3. 3. Fyllning: Vispa ihop ägg, mjölk och kesella. Skär av ändarna på zucchinin och riv den på rivjärnets grova sida eller skär den i små tärningar. Skala och hacka löken. Skala moroten och riv den grovt. Fräs zucchini, morot och lök mjuka i olja i en panna. Salta och peppra och häll i äggblandningen.
    4. 4. Rör i riven ost, smulad fetaost, dill och oregano. Häll fyllningen i pajskalet.
    5. 5. Rulla resterande degen tillen boll, kavla ut till en cirkel, som täcker formen. Lägg locket över fyllningen. Tryck till ordentligt i kanterna och nyp ihop det med degskalet, så att locket sluter tätt.
    6. 6. Skär ett par lufthål i degen med en vass kniv. Pensla med söndervispat ägg.
    7. 7. Grädda pajen på plåt på nedersta falsen ca 45 minuter tills pajen är guldgul.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben