Zucchiniplättar med fetaost och dill
Serverar: 10-15 portioner
Lättlagade gröna plättar med otroligt god smak. Servera dem frasigt nystekta, gärna med en klick tjock yoghurt smaksatt med vitlök.
Blanda gärna gul och grön zucchini för extra snygg finish!
Ingredienser
250 g zucchini
3 salladslökar
150 g fetaost
1 dl vetemjöl
3 ägg
½ dl finskuren dill
Neutral olja till stekning
Salt
Nymalen svartpeppar
Servering
Eventuellt tjock yoghurt smaksatt med vitlök
Instruktioner
- Riv zucchinin grovt. Lägg rivet i ett durkslag och krama ur vätskan. Ansa och finhacka salladslöken. Smula fetaosten.
- Vispa ihop mjöl och ägg. Tillsätt zucchini, lök, smulad fetaost, finskuren dill, ½ tsk salt och 1 krm peppar. Rör ihop till en jämn smet.
- Stek plättar i rikligt med olja ca 2 minuter per sida, eller tills plättarna har fått fin färg. Låt rinna av på hushållspapper.
- Servera gärna med vitlöksyoghurt.
Liknande recept
Kommentarer (0)