Zucchiniplättar med fetaost och dill

Serverar: 10-15 portioner

Lättlagade gröna plättar med otroligt god smak. Servera dem frasigt nystekta, gärna med en klick tjock yoghurt smaksatt med vitlök. Blanda gärna gul och grön zucchini för extra snygg finish!

Ingredienser

  • 250 g zucchini
  • 3 salladslökar
  • 150 g fetaost
  • 1 dl vetemjöl
  • 3 ägg
  • ½ dl finskuren dill
  • Neutral olja till stekning
  • Salt
  • Nymalen svartpeppar
  • Servering
  • Eventuellt tjock yoghurt smaksatt med vitlök
  • Instruktioner

    1. Riv zucchinin grovt. Lägg rivet i ett durkslag och krama ur vätskan. Ansa och finhacka salladslöken. Smula fetaosten.
    2. Vispa ihop mjöl och ägg. Tillsätt zucchini, lök, smulad fetaost, finskuren dill, ½ tsk salt och 1 krm peppar. Rör ihop till en jämn smet.
    3. Stek plättar i rikligt med olja ca 2 minuter per sida, eller tills plättarna har fått fin färg. Låt rinna av på hushållspapper.
    4. Servera gärna med vitlöksyoghurt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben