Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Diabetes 2 recept

  • riktiga_tomas 30 november 2013

    Hej!
    Jag har nyligen blivit diagnostiserad med diabetes 2 och försöker att hitta mig själv igen. Jag har upptäckt hur mycket av alla recept som är beroende potatis, ris eller pasta. För att får en balanserad smak så är man beroende av pasta, ris eller potatis. Klart nedslående.
    Det jag letar efter är mat som jag kan laga och äta utan att hela tiden springa och kolla mitt blodsocker 90 minuter efter maten. Rent historiskt så har vi här i norden inte haft tillgång till ris, pasta eller potatis så länge. Det jag har hört är att det har funnits perioder då vi i norden åt näringsriktigt och energirik mat.
    Är det någon där ute som har några recept eller vilka råvaror som de använde på 1500- 1700 talet.
    Innan potatisen kom slog igenom. Jag tror att alla recept har potential, allt från allmoge till adel.
    Det jag letar efter är variation. Man behöver något som balanserar biffen eller rensteken eller kycklingen eller lammet. Ni vet vad jag menar.
    Jag letar också från de kulturer som traditionellt har använt bönor av olika slag. Är det någon som har förslag med bönor som komplement?
    Det komplement jag letar efter skall ha en bra, d.v.s så låg som möjligt kolhydrat/fiber kvot.
    Snälla det måste finnas någon som har något att komma med.
    TT

  • Hjortronplockarn 10 december 2013

    Hej, trist att du fått diabetes. Men maten behöver inte bli tristare för det, är uppväxt med en mor som fick diabetes när jag var liten och maten har alltid varit bra. Mycket grönsaker och gott och grovt bröd. Ersätt vitt ris med råris, andra "vita" produkter med fullkornsalternativ.
    Mycket grönsaker till maten, gärna bönor som du nämnde. Testa det indiska köket, de använder mycket bönor och linser ofta med härliga kryddningar. Ett förslag Bönor som i Gujarat Bönor som i Gujarat.
    Lycka till

  • vinterfall 22 april 2014

    Hej

    Tråkigt att få diabetes. Men pasta, ris och potatis är inte svårt att undvika.

    Vet inte vad du får eller inte får äta men sötpotatis är extremt gott till köttfärssåsen.

    Råris tycker jag personligen inte är särskilt gott. Testa bulgur om du får äta det.

    Broccoli funkar jättefint till lax. Koka upp broccolibuketter och tjockare morotsskivor att äta istället för potatis.

    Du kan göra pasta av Zucchini. Testa vad du tycker om det. Jag testade det för någon vecka sedan och kan absolut tänka mig att alltid göra det istället för pasta.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.