Är det någon som har tips på vad man kan ersätta portvin med? Ska göra en chutney där receptet innehåller portvin som jag tyvärr inte har hemma.
Lilljeppe7 augusti 2008
Fungerar det inte med vanligt rött vin? Själv har jag alltid portvin för matlagning hemma för jag dricker inte vin. Men jag kan tänka mig att det fungerar med vanligt rödvin för jag kan ha i portvin när det står vanligt rött vin ska vara i maten.:)
systeryster7 augusti 2008
Antar att du inte har sherry hemma heller, det ligger nog närmare än vanligt rödvin tror jag.
Smulpajen7 augusti 2008
Jag gillar varken portvin eller sherry, så du har helt rätt systeryster, det finns troligen inte i skåpet. Men jag ska titta för säkerhets skull. Vet inte om det är lyckat med rödvin i fikonchutney:o Annars har jag gärna rödvin både i och till maten!
shieldfire7 augusti 2008
Tänkte föreslå Sherry, men det funkade ju inte. Smaksatt vin på något sätt kunde ju funka (alt vin + kryddor). Rött vin rakt av blir väl knappast samma sak. (Gissar vilt här; russin, socker, nejlika)
Smulpajen7 augusti 2008
Det får nog bli äpplechutney istället! Det starkaste den innehåller är äppelcidervinäger. Och DET har jag :p
monac8 augusti 2008
en skvätt balsamico vinäger då????:o:D
monac8 augusti 2008
Fikonchutney lät spännande,hur gör du!????
Smulpajen8 augusti 2008
Skrivet av monac den 8 aug 2008
Fikonchutney lät spännande,hur gör du!????
Ett recept jag hittat här, såklart! Har inte provat det än, men jag tycker fikon och ost är en smaksensation. Sen hade jag tänkt ge bort en burk i födelsedagspresent!
Yippieeee! Jag hittade en flaska Madeira i skåpet! Vet inte om det är sherry eller portvin :o men det luktar som om det kan passa att koka ihop med fikonen! Jag ska prova det redan idag!
systeryster8 augusti 2008
Blev kanske ett nytt recept på fikonchutney .blev det bra?(Y)
Är det någon som har tips på vad man kan ersätta portvin med? Ska göra en chutney där receptet innehåller portvin som jag tyvärr inte har hemma.
Fungerar det inte med vanligt rött vin? Själv har jag alltid portvin för matlagning hemma för jag dricker inte vin. Men jag kan tänka mig att det fungerar med vanligt rödvin för jag kan ha i portvin när det står vanligt rött vin ska vara i maten.:)
Antar att du inte har sherry hemma heller, det ligger nog närmare än vanligt rödvin tror jag.
Jag gillar varken portvin eller sherry, så du har helt rätt systeryster, det finns troligen inte i skåpet. Men jag ska titta för säkerhets skull. Vet inte om det är lyckat med rödvin i fikonchutney:o Annars har jag gärna rödvin både i och till maten!
Tänkte föreslå Sherry, men det funkade ju inte. Smaksatt vin på något sätt kunde ju funka (alt vin + kryddor). Rött vin rakt av blir väl knappast samma sak. (Gissar vilt här; russin, socker, nejlika)
Det får nog bli äpplechutney istället! Det starkaste den innehåller är äppelcidervinäger. Och DET har jag :p
en skvätt balsamico vinäger då????:o:D
Fikonchutney lät spännande,hur gör du!????
Fikonchutney lät spännande,hur gör du!????
Ett recept jag hittat här, såklart! Har inte provat det än, men jag tycker fikon och ost är en smaksensation. Sen hade jag tänkt ge bort en burk i födelsedagspresent!
Fikonchutney
Yippieeee! Jag hittade en flaska Madeira i skåpet! Vet inte om det är sherry eller portvin :o men det luktar som om det kan passa att koka ihop med fikonen! Jag ska prova det redan idag!
Blev kanske ett nytt recept på fikonchutney .blev det bra?(Y)