Jag försöker hitta recept på chokladmousse med Baileys i, men hittar verkligen inget som verkar rätt!
Jag vill att man ska kunna känna smaken av likören, men också av chokladen, vilket man inte gjorde i ett recept med 3 msk likör i. Sen ska moussen verkligen vara mousse, inte kräm, eftersom jag ska fylla en tårta med den så måste den vara fast och fin och inte riskera att rinna ut när man bygger upp tårtan.
Någon som har ett bra recept, eller lyckas leta fram ett som verkligen fungerar? Jag ska baka tårtan på fredag så det är lite brådis också
Lenkan16 september 2009
puff
AnnaLenaN16 september 2009
Jag vet inte hur den här smakar men det kanske går att öka mängden Baileys lite och sedan är ju inte mjölkchoklad lika stark i smaken som 70% choklad. Baileysmousse
Lycka till!
Lenkan16 september 2009
Inga fler förslag?
marianorden216 september 2009
Hej
Jag googlade detta recept, så jag vet inte om det är bra, men mousse ska ju vara "luftigt", så du kanske får söka på något kräm-aktigt i stället för att ha det i eller på tårtan!! Det låter ju gott iaf :p
Chokladmousse med Baileys
INGREDIENSER
175 g mörk choklad, 70 %
3 msk florsocker
2 msk Baileys irishcream
1 äggula
2 dl vispgrädde
Garnering:
1 ,5 dl vispgrädde
1 msk Baileys irishcream
chokladdekorationer
6 kumquats, skivade
SÅ HÄR GÖR DU
1 Bryt chokladen i bitar och lägg den i en vid glasskål. Smält chokladen över en kastrull med kokande vatten eller ca 3 minuter i mikron på full effekt. Rör chokladen jämn.
2 Ta ett par skedar av den smälta chokladen och ringla till små chokladdekorationer på ett bakplåtspapper. Låt dem stelna.
3 Tillsätt florsocker, Baileys irishcream och äggula till den smälta chokladen. Rör kraftigt i krämen och låt den svalna något.
4 Vispa grädden mjukt. Är grädden för hårt vispad blir moussen grynig. Rör ner 1/3 av grädden i chokladen och rör kraftigt. Vänd ner resten av grädden och fördela sedan smeten i serveringsglas. Ställ i kylen en timme.
5 Vispa grädden och tillsätt Baileys irishcream. Spritsa på chokladmoussen. Dekorera med chokladfigurer och kumquats eller vad du vill !
Lenkan17 september 2009
marianorden2: det är precis luftig jag vill ha den, men jag provade en mousse som var som kräm i konsistensen och det var inte alls vad jag ville ha! Den bara rinner ur tårtan liksom.
Men ditt recept ska jag nog anamma faktiskt. Misstänker att om jag ökar dosen Baileys får jag lägga till lite extra hårdvispad grädde för att den ska behålla konsistensen.
Tack så hemskt mycket för receptet!
mooseella17 september 2009
Skrivet av Lenkan den 17 sep 2009
marianorden2: det är precis luftig jag vill ha den, men jag provade en mousse som var som kräm i konsistensen och det var inte alls vad jag ville ha! Den bara rinner ur tårtan liksom.
Men ditt recept ska jag nog anamma faktiskt. Misstänker att om jag ökar dosen Baileys får jag lägga till lite extra hårdvispad grädde för att den ska behålla konsistensen.
Tack så hemskt mycket för receptet!
Använd en äggula till istället, grädde smälter och kan bli rinnig. Det är äggulan som håller ihop det..
frucaos17 september 2009
Jag har ett mousserecept med rom - där använder man äggvita - och ingen grädde alls! Tycker att den blir väldigt luftig och fin. Säg till om du vill att jag ska gräva fram receptet - det går ju säkert att byta ut rom mot baileys.
Jag försöker hitta recept på chokladmousse med Baileys i, men hittar verkligen inget som verkar rätt!
Jag vill att man ska kunna känna smaken av likören, men också av chokladen, vilket man inte gjorde i ett recept med 3 msk likör i. Sen ska moussen verkligen vara mousse, inte kräm, eftersom jag ska fylla en tårta med den så måste den vara fast och fin och inte riskera att rinna ut när man bygger upp tårtan.
Någon som har ett bra recept, eller lyckas leta fram ett som verkligen fungerar? Jag ska baka tårtan på fredag så det är lite brådis också
puff
Jag vet inte hur den här smakar men det kanske går att öka mängden Baileys lite och sedan är ju inte mjölkchoklad lika stark i smaken som 70% choklad.
Baileysmousse
Lycka till!
Inga fler förslag?
Hej
Jag googlade detta recept, så jag vet inte om det är bra, men mousse ska ju vara "luftigt", så du kanske får söka på något kräm-aktigt i stället för att ha det i eller på tårtan!! Det låter ju gott iaf :p
Chokladmousse med Baileys
INGREDIENSER
175 g mörk choklad, 70 %
3 msk florsocker
2 msk Baileys irishcream
1 äggula
2 dl vispgrädde
Garnering:
1 ,5 dl vispgrädde
1 msk Baileys irishcream
chokladdekorationer
6 kumquats, skivade
SÅ HÄR GÖR DU
1 Bryt chokladen i bitar och lägg den i en vid glasskål. Smält chokladen över en kastrull med kokande vatten eller ca 3 minuter i mikron på full effekt. Rör chokladen jämn.
2 Ta ett par skedar av den smälta chokladen och ringla till små chokladdekorationer på ett bakplåtspapper. Låt dem stelna.
3 Tillsätt florsocker, Baileys irishcream och äggula till den smälta chokladen. Rör kraftigt i krämen och låt den svalna något.
4 Vispa grädden mjukt. Är grädden för hårt vispad blir moussen grynig. Rör ner 1/3 av grädden i chokladen och rör kraftigt. Vänd ner resten av grädden och fördela sedan smeten i serveringsglas. Ställ i kylen en timme.
5 Vispa grädden och tillsätt Baileys irishcream. Spritsa på chokladmoussen. Dekorera med chokladfigurer och kumquats eller vad du vill !
marianorden2: det är precis luftig jag vill ha den, men jag provade en mousse som var som kräm i konsistensen och det var inte alls vad jag ville ha! Den bara rinner ur tårtan liksom.
Men ditt recept ska jag nog anamma faktiskt. Misstänker att om jag ökar dosen Baileys får jag lägga till lite extra hårdvispad grädde för att den ska behålla konsistensen.
Tack så hemskt mycket för receptet!
marianorden2: det är precis luftig jag vill ha den, men jag provade en mousse som var som kräm i konsistensen och det var inte alls vad jag ville ha! Den bara rinner ur tårtan liksom.
Men ditt recept ska jag nog anamma faktiskt. Misstänker att om jag ökar dosen Baileys får jag lägga till lite extra hårdvispad grädde för att den ska behålla konsistensen.
Tack så hemskt mycket för receptet!
Använd en äggula till istället, grädde smälter och kan bli rinnig. Det är äggulan som håller ihop det..
Jag har ett mousserecept med rom - där använder man äggvita - och ingen grädde alls! Tycker att den blir väldigt luftig och fin. Säg till om du vill att jag ska gräva fram receptet - det går ju säkert att byta ut rom mot baileys.