Okej, nu kommer jag antagligen få en hel drös människor emot mig men skitsamma! Jag hatar verkligen när kladdkakan är sådär degig, kladdig och näst intill rinning, jag tycker den ska vara sådär hård i kanterna (färdigräddad?) och seeg i mitten. Inte lös utan seg, tänk er kolaseg typ ;)
Någon som håller på ett sådant recept?
The_mama97mia5 augusti 2010
Jag tror att det handlar om form och gräddningstid. Testa en vidare form, alltså större i diameter - då blir ju smeten tunnare o hård i kanterna, men lagom seg i mitten, känn med en sticka.
bordsvatten6 augusti 2010
hemligheten är att göra en dubbel sats i samma form (så att den blir högre och tyngre) och sedan förlänga gräddningstiden något. Låt sedan kakan stå i kyl ett dygn så att den sätter sig. lycka till!
sockerkakan17 augusti 2010
haha två tips som säger tvärt emot varandra. Jaja, vi får väl se hur det går, ska sätta igång med bakeriet imorgon!
Calzaslargas8 augusti 2010
Oavsett recept så tycker jag att den blir seg om man gräddar den längst ner i ugnen!
bakakaka8 augusti 2010
Längre gräddningstid måste ju självklart göra kakan mindre kladdig {waving}
AnneNi8 augusti 2010
Testa det här receptet men häll smeten i en form istället för i muffinsformar. Minns inte hur länge jag brukar grädda, men ungefär som vanlig kladdkaka skulle jag tror. Testa med en provsticka...
Minns jag rätt brukar den bli just lite seg i mitten men hård på kanterna, väldigt god iaf :-) Kladdmuffins
Lycka till!
sockerkakan112 augusti 2010
vi hade bara lättasmör (bordsmargarin) hemma så fick köra på det men de blev inte alls kladdiga trots att jag bara hade inne dem in ca 15 min. Gjorde muffinsarna så vet inte om det berodde på det eller smöret...
irrevirre12 augusti 2010
Kanske du skall göra någon brownies eller fudgekaka istället?
Okej, nu kommer jag antagligen få en hel drös människor emot mig men skitsamma! Jag hatar verkligen när kladdkakan är sådär degig, kladdig och näst intill rinning, jag tycker den ska vara sådär hård i kanterna (färdigräddad?) och seeg i mitten. Inte lös utan seg, tänk er kolaseg typ ;)
Någon som håller på ett sådant recept?
Jag tror att det handlar om form och gräddningstid. Testa en vidare form, alltså större i diameter - då blir ju smeten tunnare o hård i kanterna, men lagom seg i mitten, känn med en sticka.
hemligheten är att göra en dubbel sats i samma form (så att den blir högre och tyngre) och sedan förlänga gräddningstiden något. Låt sedan kakan stå i kyl ett dygn så att den sätter sig. lycka till!
haha två tips som säger tvärt emot varandra. Jaja, vi får väl se hur det går, ska sätta igång med bakeriet imorgon!
Oavsett recept så tycker jag att den blir seg om man gräddar den längst ner i ugnen!
Längre gräddningstid måste ju självklart göra kakan mindre kladdig {waving}
Testa det här receptet men häll smeten i en form istället för i muffinsformar. Minns inte hur länge jag brukar grädda, men ungefär som vanlig kladdkaka skulle jag tror. Testa med en provsticka...
Minns jag rätt brukar den bli just lite seg i mitten men hård på kanterna, väldigt god iaf :-)
Kladdmuffins
Lycka till!
vi hade bara lättasmör (bordsmargarin) hemma så fick köra på det men de blev inte alls kladdiga trots att jag bara hade inne dem in ca 15 min. Gjorde muffinsarna så vet inte om det berodde på det eller smöret...
Kanske du skall göra någon brownies eller fudgekaka istället?