Hjälp jag har idétorka någon som har något bra tips på något gott att bjuda på som huvudrätt på långfredagen när släkten kommer på middag{question}
Gnurf28 mars 2010
Jag ska marinera laxfilé (asiatisk touch på marinaden) och enrisröka. Hasselbackspotatis blir det nog till det. Chokladfondant med hjortronparfait till efterrätt. Förrätt blir något med räkor..troligen bara en toast. Mousserande vin genom hela måltiden...{eat}
jimboz28 mars 2010
Vi brukade ha Lammstek på bordet men har gått över till fläskkarre istället..Vi har liksom olika smak hur well done lammet ska vara så nu är det inget snack längre, dessutom är fläsk saftigare och lättare att lyckas med tycker vi.....
Detta hade jag förra påsken. Blev uppskattat. Kyckling passar ju till påsk. Man kan riva lite skal från en lime eller citron och strö över rätten innan servering då ser den lite Vårlig/ Påskig ut :)
MammaModesty28 mars 2010
Vad är mer påsk än en lammstek , här kommer mitt egna påhittade recept och jag kan lova att det är en höjdare... man kan tom göra "falskt" lamm man tar bara en fläskkarréstek och följer receptet... (L)
Jag har ju turen att bo så att jag kan köpa purfärskt och nyrökad fisk från rökeriet. Så här blir det en varmrökt lax som dom tagit bort benen från och lagt en underbart god örtblandning mellan laxsidorna. Den värmer jag bara i ugnen, servera kokt potatis och en gravlaxsås som de gjort på rökeriet och som jag blandar med uppvispad grädde. Därtill en fräsch sallad och tomater.
annamariasmat28 mars 2010
Hittade billig oxfilé. Så det blir helstekt oxfilé, frasiga rårakor, hemslagen aioli samt en gräddig svampsås, baconlindad sparris till det.
Till förrätt blir det en Grön ärtsoppa med räktopp.
Dessert: ostbricka, päron samt fikonmarmelad
bernit28 mars 2010
Hos mej blir det lamm{bashful}
sikaal29 mars 2010
Obs! Det blev tokigt!
sikaal29 mars 2010
Hos mig blir det Kalkon!!! :DD Dottern ringde och sa att de hade köpt en kalkon på 4,7 kg!!!! Till 4 vuxna och 2 småbarn! Vi lär bli mätta i alla fall! :D
Hjälp jag har idétorka någon som har något bra tips på något gott att bjuda på som huvudrätt på långfredagen när släkten kommer på middag{question}
Jag ska marinera laxfilé (asiatisk touch på marinaden) och enrisröka. Hasselbackspotatis blir det nog till det. Chokladfondant med hjortronparfait till efterrätt. Förrätt blir något med räkor..troligen bara en toast. Mousserande vin genom hela måltiden...{eat}
Vi brukade ha Lammstek på bordet men har gått över till fläskkarre istället..Vi har liksom olika smak hur well done lammet ska vara så nu är det inget snack längre, dessutom är fläsk saftigare och lättare att lyckas med tycker vi.....
Kyckling i limesås
Detta hade jag förra påsken. Blev uppskattat. Kyckling passar ju till påsk. Man kan riva lite skal från en lime eller citron och strö över rätten innan servering då ser den lite Vårlig/ Påskig ut :)
Vad är mer påsk än en lammstek , här kommer mitt egna påhittade recept och jag kan lova att det är en höjdare... man kan tom göra "falskt" lamm man tar bara en fläskkarréstek och följer receptet... (L)
Lammstek provencale med rostad färskpotatis och gräddig sås
Jag har ju turen att bo så att jag kan köpa purfärskt och nyrökad fisk från rökeriet. Så här blir det en varmrökt lax som dom tagit bort benen från och lagt en underbart god örtblandning mellan laxsidorna. Den värmer jag bara i ugnen, servera kokt potatis och en gravlaxsås som de gjort på rökeriet och som jag blandar med uppvispad grädde. Därtill en fräsch sallad och tomater.
Hittade billig oxfilé. Så det blir helstekt oxfilé, frasiga rårakor, hemslagen aioli samt en gräddig svampsås, baconlindad sparris till det.
Till förrätt blir det en Grön ärtsoppa med räktopp.
Dessert: ostbricka, päron samt fikonmarmelad
Hos mej blir det lamm{bashful}
Obs! Det blev tokigt!
Hos mig blir det Kalkon!!! :DD Dottern ringde och sa att de hade köpt en kalkon på 4,7 kg!!!! Till 4 vuxna och 2 småbarn! Vi lär bli mätta i alla fall! :D