Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Surdegsbröd

  • NewDown 2 juni 2008

    Hej
    Jag prenumererar på surdegskultur från www.mejeribolaget.se
    Man blandar det med vatten och låter det stå över natten sedan har man en härlig surdeg att baka bröd på.
    Med varje sats surdeg medföljer alltid 2 nya recept.
    Detta kan jag varmt rekomendera. Jag använder även min mammas surdegasrecept som hon har prenumererat på från sockerbolaget.

    (Y)

  • Okänd 2 juni 2008

    det är jätte enkelt att sätta en egen surdeg.

    1 del vatten och två delar mjöl. (grovt rågmjöl eller vete)

    låt stå ett par dagar. när (mata/fyll på) den varannan dag med lika propotioner mjöl och vatten.
    ska du inte använda den på ett tag, sätt in den i kylen. ska du inte använda den på ett lååångt tag sätt in den i frysen.


    surdegsbröd är jättegott och mycket enklare att göra än man tror. Surdeg är också jätte enkelt att ha i vilket matbröd som helst man håller på att göra.
    Annars har du ett jätte gott och enkelt här(Y):
    New York

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.