En kompis kommer förbi och fikar imorgon och jag skulle så himlans gärna bjuda på nått gott (till det gröna hötheet) men Vad äter veganer till fikat???
Tips någon{sweat}
•200 g mandelmassa
•2 dl marsansås
•150 g mjölkfritt margarin
•1 msk vaniljsocker
•2 msk florsocker
•1 msk kakao
•200 g mörk choklad
Tillagning
Skär mandelmassan i ganska tunna skivor och lägg dem på en plåt. Grädda mitt i ugnen i 175° i ca 8 min. Låt kakorna kallna. Rör samman margarin, marsankrämen, vaniljsocker, florsocker och kakao till en smidig kräm. Ställ kallt en stund. Spritsa ut krämen på kakornas undersida och ställ sedan in dem i frysen en stund. Smält under tiden chokladen och doppa sedan den toppiga sidan av kakorna i choklad.
En kompis kommer förbi och fikar imorgon och jag skulle så himlans gärna bjuda på nått gott (till det gröna hötheet) men Vad äter veganer till fikat???
Tips någon{sweat}
Tjaa.. dels finns dessa här på matklubben
Veganska Cookies
Veganska choklad cupcakes med lime frosting
och sen har jag också hitta detta recept på chokladbiskvier på en annan sida:
Ingredienser
•200 g mandelmassa
•2 dl marsansås
•150 g mjölkfritt margarin
•1 msk vaniljsocker
•2 msk florsocker
•1 msk kakao
•200 g mörk choklad
Tillagning
Skär mandelmassan i ganska tunna skivor och lägg dem på en plåt. Grädda mitt i ugnen i 175° i ca 8 min. Låt kakorna kallna. Rör samman margarin, marsankrämen, vaniljsocker, florsocker och kakao till en smidig kräm. Ställ kallt en stund. Spritsa ut krämen på kakornas undersida och ställ sedan in dem i frysen en stund. Smält under tiden chokladen och doppa sedan den toppiga sidan av kakorna i choklad.
Lycka till!:)
Kokos och nötkaka utan ägg (diabetes)
Denna kaka är bra för veganer. Visserligen saftigast dag två men med en klick sojagrädde blir den mums!