Hejsan
Jag ska göra smörgåstårta till vår sons dop på söndag, och jag undrar vad man ska bre på runtom och på tårtan innan den garneras?
Tack på förhand
tina621 juli 2008
Jag brukar blanda créme fraiche, fil och lite majonäs.
Glitterfia1 juli 2008
Jag blandar lika delar creme fraiche och majonnäs.
Bianca1 juli 2008
Lika delar gräddfil, majonnäs och filmjölk brukar jag ta. Fungerar utmärkt att bre på bottnarna innan man lägger fyllningen så man får den riktigt saftig.
MammaIrene1 juli 2008
Jag brukar faktiskt använda en blandning av cremefraiche, majonäs och keso
Där kan man ju själv välja om man vill ha lättprodukterna eller de feta varianterna,
Jag brukar ha detta i fyllnignarna också...........
T ex creme fraiche, majonäs, keso hackad skinka apelsinbitar o äpplebitar =jätte jättegott(Y)(Y)
På nästa fyllning kan man ju då ta samma röra fast med räkor, champinjoner på burk o sparris på burk + lite dill = också jättegott...
The_mama97mia1 juli 2008
hej, vad kul o gott med smörgåstårta.
Runt om och ovanpå brukar jag variera lite, vill ibland ha lite fastare geggamoja, då vill jag ha vispad grädde blandat med majjonäs till bra konsistens. Brukar nämligen spritsa eller åtminstone kladda ut lite gräddmajjo på äggskivorna som jag oftast har på topp, så att räkor m.m. ska ligga still på ägget.
The_mama97mia1 juli 2008
hej, vad kul o gott med smörgåstårta.
Runt om och ovanpå brukar jag variera lite, vill ibland ha lite fastare geggamoja, då vill jag ha vispad grädde blandat med majjonäs till bra konsistens. Brukar nämligen spritsa eller åtminstone kladda ut lite gräddmajjo på äggskivorna som jag oftast har på topp, så att räkor m.m. ska ligga still på ägget.
The_mama97mia1 juli 2008
förlåt att det blev två ggr, det är otroooooooooligt segt här idag? Är det bara mig eller ? Andra websidor är inte så här tröga
för en fullständig beskrivning från bott till topp s a s
kajsakarlson9215 september 2008
Lite sent kommet, men kankse kan vara bra till en annan gång.
jag blandar alltid vispadgrädde, majonäs, salt, peppar, vitlökspulver, sedan lite smått & gott
T.e.x 1. räckor, hackade ägg, dill. 2. riven ost, hackad skinka, annanas
detta är mums!(Y)
chre15 september 2008
Min mamma gjorde alltid en ganska tjock krämig bechamelsås (med bottenredning, salt och vitpeppar) som hon sen, när den var kall, blandade med hårt vispad grädde. Det blev jättegott! Inte så fett som majonnäs, t ex.
SaraW15 september 2008
Jag brukar ta färskost, typ philadelphia. Helst light eller extra light, då den är enklare att breda ut. Ger inte så mycket smak, men en härlig fräschör och lättar upp lite mot all majonnäsfyllning.
The_mama97mia15 september 2008
Skrivet av SaraW den 15 sep 2008
Jag brukar ta färskost, typ philadelphia. Helst light eller extra light, då den är enklare att breda ut. Ger inte så mycket smak, men en härlig fräschör och lättar upp lite mot all majonnäsfyllning.
bra tips! Tack för det! Jag är mest ute efter rätt konsistens, inte så mkt smak nä'r det gäller kladdet utanpå...
systeryster15 september 2008
Fick lära mig på hemkunskapen att blanda lite dressing med majonässmak i gräddfilen.
Vet inte om det är så mycket smalare alternativ men gott blev det i alla fall.
Hejsan
Jag ska göra smörgåstårta till vår sons dop på söndag, och jag undrar vad man ska bre på runtom och på tårtan innan den garneras?
Tack på förhand
Jag brukar blanda créme fraiche, fil och lite majonäs.
Jag blandar lika delar creme fraiche och majonnäs.
Lika delar gräddfil, majonnäs och filmjölk brukar jag ta. Fungerar utmärkt att bre på bottnarna innan man lägger fyllningen så man får den riktigt saftig.
Jag brukar faktiskt använda en blandning av cremefraiche, majonäs och keso
Där kan man ju själv välja om man vill ha lättprodukterna eller de feta varianterna,
Jag brukar ha detta i fyllnignarna också...........
T ex creme fraiche, majonäs, keso hackad skinka apelsinbitar o äpplebitar =jätte jättegott(Y)(Y)
På nästa fyllning kan man ju då ta samma röra fast med räkor, champinjoner på burk o sparris på burk + lite dill = också jättegott...
hej, vad kul o gott med smörgåstårta.
Runt om och ovanpå brukar jag variera lite, vill ibland ha lite fastare geggamoja, då vill jag ha vispad grädde blandat med majjonäs till bra konsistens. Brukar nämligen spritsa eller åtminstone kladda ut lite gräddmajjo på äggskivorna som jag oftast har på topp, så att räkor m.m. ska ligga still på ägget.
hej, vad kul o gott med smörgåstårta.
Runt om och ovanpå brukar jag variera lite, vill ibland ha lite fastare geggamoja, då vill jag ha vispad grädde blandat med majjonäs till bra konsistens. Brukar nämligen spritsa eller åtminstone kladda ut lite gräddmajjo på äggskivorna som jag oftast har på topp, så att räkor m.m. ska ligga still på ägget.
förlåt att det blev två ggr, det är otroooooooooligt segt här idag? Är det bara mig eller ? Andra websidor är inte så här tröga
Smörgåstårta samt
[recept]14755[/recept ]
för en fullständig beskrivning från bott till topp s a s
Lite sent kommet, men kankse kan vara bra till en annan gång.
jag blandar alltid vispadgrädde, majonäs, salt, peppar, vitlökspulver, sedan lite smått & gott
T.e.x 1. räckor, hackade ägg, dill. 2. riven ost, hackad skinka, annanas
detta är mums!(Y)
Min mamma gjorde alltid en ganska tjock krämig bechamelsås (med bottenredning, salt och vitpeppar) som hon sen, när den var kall, blandade med hårt vispad grädde. Det blev jättegott! Inte så fett som majonnäs, t ex.
Jag brukar ta färskost, typ philadelphia. Helst light eller extra light, då den är enklare att breda ut. Ger inte så mycket smak, men en härlig fräschör och lättar upp lite mot all majonnäsfyllning.
Jag brukar ta färskost, typ philadelphia. Helst light eller extra light, då den är enklare att breda ut. Ger inte så mycket smak, men en härlig fräschör och lättar upp lite mot all majonnäsfyllning.
bra tips! Tack för det! Jag är mest ute efter rätt konsistens, inte så mkt smak nä'r det gäller kladdet utanpå...
Fick lära mig på hemkunskapen att blanda lite dressing med majonässmak i gräddfilen.
Vet inte om det är så mycket smalare alternativ men gott blev det i alla fall.