Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tips på mellanösternmat?

 • 22 juni 2005

  Hej alla, jag tänkte bjuda några kompisar på middag snart och undrar om någon har lite bra tips på mellanösternmat? Typ libanesiskt? Alla tips tas emot med stor tacksamhet. :-) /Henrik

 • bamsan 15 oktober 2008

  Hej!
  Mitt tips är: Muligatawny !!!
  Det är egentligen indiskt men alla jag bjudit detta på har bara älskat det :D

  Kolla recept på: www.recipezaar.com

  Lycka till!

  //Ala

 • Linlock 15 oktober 2008

  Marockanska köttbullar med kikärter

 • Linlock 15 oktober 2008

  Marockanska köttbullar kan man förbereda och servera med lite goda tillbehör som pitabröd, sallad, yoghurt och bulgur till ex! Perfekt bjudmat!

 • lotteb 17 oktober 2008

  Hummus ! Bas mat i mellanöstern. Ta burk kikärter + och blanda med tahini - en sesam frö kräm som jag inte är säkert vart du skulle köpa. Fråga i lokala stora mat affärer eller saluhallar eller kanske hälsobutiker. Ett alternativ skulle vara att inköpa dessa grejer och sedan be eran gäst visa hur deras favorit hummus blir gjord. Det går snabbt. Färsk Citron saft och vitlök och oliv olja och salt och i matberedaren och gör en fin puree. Kanske addera lite vatten.

  Själv mäter jag inte mitt recept men jag skulle nog använda två burkar kikärter till en halv deciliter eller så tahini beroende på fastheten och en halv till en hel citron en vitlöks klyfta och en 1/4 tesked salt och 3 matskedar oliv olja men det beror också på vilken olja det är. Men det är ju olika smaker förstås. Lite vatten ibland. Gärna dekorera med några oliver från en bra oliv sortiment också- inte burk oliver.

  Här ett enkelt recept från webben för mitt är ju lite oorganiserat : ) http://mideastfood.about.com/od/appetizerssnacks/r/hummusbitahini.htm
  . Mitt eget har jag inte mätt upp för jag bara blandar i när jag gör det men det är jättegott med lite uppvärmt eller ugnsrostat pita bröd. Servera i låg skål med olivolja och citron hällt över att doppa i pita brödet.

 • Russinet-Korinten 17 oktober 2008

  Hmm tråden är från 2005 :p

 • darya 17 oktober 2008

  kyckling med ris i är gott

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.