Skulle vilja ha tips på hur man gör en lasagne som är utan tomat eller andra röda saker!
KimOfDrac17 maj 2011
Gissar att gul tomat inte heller går då?
Jag hade nog blandat buljong, rivna morötter och majs i köttfärsen för att få den lite saftig.
The_mama97mia17 maj 2011
Bechamelsås, bladspenat, ruccola
ScarlettRose17 maj 2011
Vill minnas att min mamma serverade en vegetarisk lasagne med champinjoner och någon beige eller ljust brun sås i. Kanongott.
sikaal17 maj 2011
Gör köttröran/såsen utan tomat, som Kimona säger. Jag brukar ha rätt mycket lök + grovriven morot i, dottern använder champinjoner och skivade oliver också. Krydda upp med favoritkryddorna och späd med buljong och/eller vatten.
Det är bara fantasin som sätter gränser!
Lycka till!{laugh}
Josses17 maj 2011
Har en vegetarisk variant på lasagne, så vida du inte vill ha köttfärs i den Svamplasagne
MatAnders18 maj 2011
Är det något ämne i t.e.x röd paprika, tomat du inte tål eller?
pihal18 maj 2011
Hej alla glada matklubbare.
Om du går in bland mina recept så har jag lagt in ett recept på lasagne med parmaskinka och tryffelolja, som är utan tomater. Hoppas det kan vara något för dig.
LinneaThornberg18 maj 2011
man kan göra en köttfärsröra utan tomat, och istället för bechamelsås så kan man göra en kantarell/champinjon stuvning! smaskens!!
Lunchdax18 maj 2011
Den godaste lasagnen någonsin är lax och spenat-lasagne! Absolut inga tomater här, och även om du inte gillar spenat så ska du prova! Jag gillar verkligen inte spenat men jag ÄLSKAR lax & spenat-lasagne! :D
I vanlig köttfärslasagne har jag aldrig tomat.... Det är bara göra en vanlig köttfärsås utan tomater i (godare utan tycker jag!). Eller så finns det kycklinglasagne, fisk mmm.
tankgirlie18 maj 2011
Carbonara lasagne, supergott!!!
stolvan18 maj 2011
Ajvar = grillad paprika, är väldigt bra då får man den röda färgen. :)
idea_20 maj 2011
Beror på vad du menar med röda färger. Brukar göra en superenkel lasagne med färska plattor och en sås på rostad butternutpumpa/butternutsquash beroende på vad affären kallar den. Såsen gör jag genom att först ugnsrosta butternutpumpan i delar, den har en sötpotatisorange färg. Sen mixar jag den med creme fraich och philadelphiaost till en såsig konsistens (ca 2burkar av varje) och tillsätter salt, svartpeppar och timjan. Varvar sedan sås och plattor (sås längst ner och högst upp) och avslutar med ett lager smakrik ost, helst västerbotten men annat går också. Läs på förpackningen med lassagneplattor hur länge det ska vara i ugnen. Så gott.
Skulle vilja ha tips på hur man gör en lasagne som är utan tomat eller andra röda saker!
Gissar att gul tomat inte heller går då?
Jag hade nog blandat buljong, rivna morötter och majs i köttfärsen för att få den lite saftig.
Bechamelsås, bladspenat, ruccola
Vill minnas att min mamma serverade en vegetarisk lasagne med champinjoner och någon beige eller ljust brun sås i. Kanongott.
Gör köttröran/såsen utan tomat, som Kimona säger. Jag brukar ha rätt mycket lök + grovriven morot i, dottern använder champinjoner och skivade oliver också. Krydda upp med favoritkryddorna och späd med buljong och/eller vatten.
Det är bara fantasin som sätter gränser!
Lycka till!{laugh}
Har en vegetarisk variant på lasagne, så vida du inte vill ha köttfärs i den
Svamplasagne
Är det något ämne i t.e.x röd paprika, tomat du inte tål eller?
Hej alla glada matklubbare.
Om du går in bland mina recept så har jag lagt in ett recept på lasagne med parmaskinka och tryffelolja, som är utan tomater. Hoppas det kan vara något för dig.
man kan göra en köttfärsröra utan tomat, och istället för bechamelsås så kan man göra en kantarell/champinjon stuvning! smaskens!!
Den godaste lasagnen någonsin är lax och spenat-lasagne! Absolut inga tomater här, och även om du inte gillar spenat så ska du prova! Jag gillar verkligen inte spenat men jag ÄLSKAR lax & spenat-lasagne! :D
I vanlig köttfärslasagne har jag aldrig tomat.... Det är bara göra en vanlig köttfärsås utan tomater i (godare utan tycker jag!). Eller så finns det kycklinglasagne, fisk mmm.
Carbonara lasagne, supergott!!!
Ajvar = grillad paprika, är väldigt bra då får man den röda färgen. :)
Beror på vad du menar med röda färger. Brukar göra en superenkel lasagne med färska plattor och en sås på rostad butternutpumpa/butternutsquash beroende på vad affären kallar den. Såsen gör jag genom att först ugnsrosta butternutpumpan i delar, den har en sötpotatisorange färg. Sen mixar jag den med creme fraich och philadelphiaost till en såsig konsistens (ca 2burkar av varje) och tillsätter salt, svartpeppar och timjan. Varvar sedan sås och plattor (sås längst ner och högst upp) och avslutar med ett lager smakrik ost, helst västerbotten men annat går också. Läs på förpackningen med lassagneplattor hur länge det ska vara i ugnen. Så gott.