Jag förvarar min vitlök torrt och mörkt i skafferiet, precis som den
vanliga gula löken.
Feffy16 mars 2008
Här förvaras den i kylskåpet. Jag vet inte varför, har undrat många gånger varför den läggs i kylskåpet här hemma.
The_mama97mia16 mars 2008
Min vitlök ligger nog lätt tillgänglig, framme på bänken där jag har en skål med diverse grönsaker.
Förr fanns det ngt som hette Vitlöksgömma - en sorts kruka som man skulle förvara sin vitlök i. Tror att den skulle stå i rumstemperatur, men löken gillar när det är mörkt. Det är väl därför som min vitlök gror så .....
Kicki816 mars 2008
Har både en vitlöksgömma framme på bänken med påbörjade lökar, och en vitlöksfläta hängade i köket där jag plockar eftersom. Hemodlade vitlökar är inget problem att förvara på detta sätt( i fläta) nästan tills nästa skörd är klar.(Y)
jas6516 mars 2008
Den ligger framme i köket bland alla andra grönsaker och lökar.
Den kan förvaras upptill 14 dagar så här hemma. Men vi köper mycket olika sorters lökar och allt förvaras på köksbänken.
MVH
Höfta mera
Anders
The_mama97mia16 mars 2008
alltså till exempel tomater - MÅSTE ju bara ligga i rumstemp - likaså avokado som jag vill ska mogna på
gurka mår inte bra av för mkt kyla
till exempel.... isbergssallad däremot (därav namnet???? eh???) vill nog gärna ligga kallt
zonale16 mars 2008
Kylskåpskalla tomater är inte goda och ska förvaras i rumstemperatur enl mig. Detsamma gäller avokado och vitlöken som däremot ska ligga mörkt.
monel16 mars 2008
Jag har en vitlöksgömma som står framme, det är bara några små hål och den står ganska mörkt och det funkar jättebra trots att vi inte äter så mycket vitlök.
evaldo16 mars 2008
Jag förvarar all lök i svalen.
snutten16 mars 2008
Jag har också en vitlöksgömma till min vitlök -äter mycket vitlök, till nästan allt :p
MrVan16 mars 2008
På fläta, nära spisen!!! Hinner aldrig bli gammal här, hehe ;-)
Ketronya16 mars 2008
Torrt och mörkt i skafferiet i en liten kruka :)
Gunn5716 mars 2008
Jag har en vitlöksgömma med små hål i Den står framme på bänken
Det fungerar bra tycker jag
irrevirre16 mars 2008
Har också en vitlöks"kupa" i typ terracotta och den står bland specerivarorna. Tomater alltid i en glasskål på bänken. Både snyggt och så smakar dom absolut bäst så.
En del (ganska många) förvarar bröd i kylen(!) men då åldras brödet dubbelt så fort.... ungefär ....
Ja, det är inte lätt det här med var det skall förvaras alltid.
hansdotter16 mars 2008
All lök i skafferiet tillsammans med potatis m.m.
Snorkfroken16 mars 2008
Jag förvarar vitlöken i kylskåpet då jag numera köper vitlök på tub :D
The_mama97mia16 mars 2008
intressanta frågor.... jag har inget skafferi tyvärr.
får sätta saker på olika höjd i kylen, typ en ägg kartong längst ned.
Jag saknar verkligen en "sval" eller ett kallskafferi. Har ju haft det förr, men i moderna bostäder så...
finns inte!
Jag saknar över huvudtaget plats att förvara mjöl, o annat...
tycker att min bostad är gjord för såna som lagarmat via telefon = ringer hem pizza
Ekorrungen17 mars 2008
Jag har vitlöken i skafferiet.
JennyV17 mars 2008
all min lök ligger längst ner i kylskåpet, gammal vana. Potatisen där emot har jag i skaferiet men det är för varmt så potatisen hinner gro. Ska kanske förvara den i kylskåpet?????
qlas17 mars 2008
Jag planterade min vitlök i en kruka på köksbänken. det blir perfekt att klippa i de strån som kommer upp i tex mos (H)
tomater, paprika hör till varmfruk .
alla sorters lök till kallfrukt
jobbar på ikas lager så förvarars det iaf där
Jag förvarar min vitlök torrt och mörkt i skafferiet, precis som den
vanliga gula löken.
Här förvaras den i kylskåpet. Jag vet inte varför, har undrat många gånger varför den läggs i kylskåpet här hemma.
Min vitlök ligger nog lätt tillgänglig, framme på bänken där jag har en skål med diverse grönsaker.
Förr fanns det ngt som hette Vitlöksgömma - en sorts kruka som man skulle förvara sin vitlök i. Tror att den skulle stå i rumstemperatur, men löken gillar när det är mörkt. Det är väl därför som min vitlök gror så .....
Har både en vitlöksgömma framme på bänken med påbörjade lökar, och en vitlöksfläta hängade i köket där jag plockar eftersom. Hemodlade vitlökar är inget problem att förvara på detta sätt( i fläta) nästan tills nästa skörd är klar.(Y)
Den ligger framme i köket bland alla andra grönsaker och lökar.
Den kan förvaras upptill 14 dagar så här hemma. Men vi köper mycket olika sorters lökar och allt förvaras på köksbänken.
MVH
Höfta mera
Anders
alltså till exempel tomater - MÅSTE ju bara ligga i rumstemp - likaså avokado som jag vill ska mogna på
gurka mår inte bra av för mkt kyla
till exempel.... isbergssallad däremot (därav namnet???? eh???) vill nog gärna ligga kallt
Kylskåpskalla tomater är inte goda och ska förvaras i rumstemperatur enl mig. Detsamma gäller avokado och vitlöken som däremot ska ligga mörkt.
Jag har en vitlöksgömma som står framme, det är bara några små hål och den står ganska mörkt och det funkar jättebra trots att vi inte äter så mycket vitlök.
Jag förvarar all lök i svalen.
Jag har också en vitlöksgömma till min vitlök -äter mycket vitlök, till nästan allt :p
På fläta, nära spisen!!! Hinner aldrig bli gammal här, hehe ;-)
Torrt och mörkt i skafferiet i en liten kruka :)
Jag har en vitlöksgömma med små hål i Den står framme på bänken
Det fungerar bra tycker jag
Har också en vitlöks"kupa" i typ terracotta och den står bland specerivarorna. Tomater alltid i en glasskål på bänken. Både snyggt och så smakar dom absolut bäst så.
En del (ganska många) förvarar bröd i kylen(!) men då åldras brödet dubbelt så fort.... ungefär ....
Ja, det är inte lätt det här med var det skall förvaras alltid.
All lök i skafferiet tillsammans med potatis m.m.
Jag förvarar vitlöken i kylskåpet då jag numera köper vitlök på tub :D
intressanta frågor.... jag har inget skafferi tyvärr.
får sätta saker på olika höjd i kylen, typ en ägg kartong längst ned.
Jag saknar verkligen en "sval" eller ett kallskafferi. Har ju haft det förr, men i moderna bostäder så...
finns inte!
Jag saknar över huvudtaget plats att förvara mjöl, o annat...
tycker att min bostad är gjord för såna som lagarmat via telefon = ringer hem pizza
Jag har vitlöken i skafferiet.
all min lök ligger längst ner i kylskåpet, gammal vana. Potatisen där emot har jag i skaferiet men det är för varmt så potatisen hinner gro. Ska kanske förvara den i kylskåpet?????
Jag planterade min vitlök i en kruka på köksbänken. det blir perfekt att klippa i de strån som kommer upp i tex mos (H)
tomater, paprika hör till varmfruk .
alla sorters lök till kallfrukt
jobbar på ikas lager så förvarars det iaf där