Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Brödkorgar

  • maithab 27 juli 2010

    Skrivet av rostok den 27 jul 2010

    Hej, jag undrar om det fungerar att använda sådana där avlånga formar (Ikeas i något teflonliknande material) istället för jäskorgar? Jag vet ju att man kan baka bröden i dem, men funkar det att ta ut brödet ur formen precis innan man stoppar in det i ugnen? Jag undrar eftersom man ju då får bättre skorpa på sidorna av brödet också. Det blir ju då godare helt enkelt.


    Visst kan du använda bakformar som jässtöd också. Lägg ner en handduk som du mjölar (med t.ex. en sil som du slår över). Sen när det jäst klart så vänder du upp brödet på het plåt (eller en bakspade som skjutsar in brödet på het plåt/sten). Då får du fin god skorpa runt om!

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.