Jag behöver hjälp nu! Ska laga mat tillsammans med killen som gör att det pirrar i magen och i tårna. I morgon! Och nu står det still i huvudet. Vill göra en "enklare" trerätters, efterrätten har jag (chokladcheescake). Men förrätt och huvudrätt?! Tänkte mig någon slags kyckling med cocosmjölk som huvudrätt.
Han tycker inte om skaldjur, det är det enda jag vet.
TACK!{hug-left}
zabcia17 november 2011
Vad sägs om fikon i parmaskinka till förrät och kycklingbröst under täcke av chili- och paprika cremé fraiche som serveras med ris?
Gör ett kryss i fikonen, sära på de och lägg i en sked med pinjenötter. Vira in i en skiva parma skinka. Häll en matsked honung i fikonet och ställ dem i ugnen 175oC ca 10 min.
Lägg kycklingbröst i smord form. Salta och häll över cremé fraiche över. (finns färdigt i mjölkkylen) Sätt i ugnen 200oC ca 20 min.
Koka riset till och blanda en sallad med isberg- som grund. (gurka, paprika, råa champijoner, avocado)
Hoppas Du tyker det är enkelt och gott. Jag älskar rosévin till detta.
Cassiopeya17 november 2011
Varför inte göra någon av dessa till huvudrätt? De är riktigt goda, och går att göra på kyckling, fläskfilé eller biff :P
Kyckling i grön curry e riktigt gott (gärna asiatisk currypasta i burk) sen bara att tillsätta cocos mjölk och bambuskott, lime blad och gärna med kokta nudlar till. Det är riktigt gott. Men klart kanske inte så sexigt att äta :D
Ylletott18 november 2011
Tack snälla ni för tipsen!
Nu känns det lite bättre inför ikväll {dance}
Jag behöver hjälp nu! Ska laga mat tillsammans med killen som gör att det pirrar i magen och i tårna. I morgon! Och nu står det still i huvudet. Vill göra en "enklare" trerätters, efterrätten har jag (chokladcheescake). Men förrätt och huvudrätt?! Tänkte mig någon slags kyckling med cocosmjölk som huvudrätt.
Han tycker inte om skaldjur, det är det enda jag vet.
TACK!{hug-left}
Vad sägs om fikon i parmaskinka till förrät och kycklingbröst under täcke av chili- och paprika cremé fraiche som serveras med ris?
Gör ett kryss i fikonen, sära på de och lägg i en sked med pinjenötter. Vira in i en skiva parma skinka. Häll en matsked honung i fikonet och ställ dem i ugnen 175oC ca 10 min.
Lägg kycklingbröst i smord form. Salta och häll över cremé fraiche över. (finns färdigt i mjölkkylen) Sätt i ugnen 200oC ca 20 min.
Koka riset till och blanda en sallad med isberg- som grund. (gurka, paprika, råa champijoner, avocado)
Hoppas Du tyker det är enkelt och gott. Jag älskar rosévin till detta.
Varför inte göra någon av dessa till huvudrätt? De är riktigt goda, och går att göra på kyckling, fläskfilé eller biff :P
Beef Panaeng
Kyckling i grön curry e riktigt gott (gärna asiatisk currypasta i burk) sen bara att tillsätta cocos mjölk och bambuskott, lime blad och gärna med kokta nudlar till. Det är riktigt gott. Men klart kanske inte så sexigt att äta :D
Tack snälla ni för tipsen!
Nu känns det lite bättre inför ikväll {dance}